Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Αντικαταστάσεις «άτακτων» στρατηγών και σκοτεινές μεθοδεύσεις


Η αντικατάσταση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Δημήτριου Γράψα και του Αρχηγού ΓΕΣ Δημήτριου Βούλγαρη εν μέσω θέρους και μιας ιδιαίτερα κρίσιμης συγκυρίας, καθώς η Άγκυρα κλιμακώνει την επιθετικότητά της στο Αιγαίο, αναντίρρητα εγείρει πολλά ερωτήματα αλλά και υποψίες στους Έλληνες πολίτες.
Και αυτό γιατί ακολουθεί τη δυσαρέσκεια που εκφράστηκε από τους αμερικανόφιλους και ενδοτικούς κύκλους του ΥΠΕΞ για την (ανόητη όπως και να έχει) διαρροή και δημοσίευση (επίσης ανόητη, έτσι για να ξέρει η Άγκυρα τι ακριβώς κάνουμε...) σε ελληνική αστική εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας της πληροφορίας για την αύξηση της επάνδρωσης στα φυλάκια νησιωτικών περιοχών, που βρίσκονται στο στόχαστρο των Τούρκων. Αυτό από μόνο του, αποτελεί ένδειξη ότι η ελληνική πολιτική ηγεσία, έχει χαράξει συγκεκριμένη ρότα και δεν σκοπεύει να την αλλάξει με τίποτα. Κοινώς, ό,τι πει η αμερικανική πρεσβεία.

Τουρκικά επικοινωνιακά παίγνια
Είναι όντως αξιοπερίεργα τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες. Η Άγκυρα, ενώ τις προηγούμενες ημέρες κλιμάκωνε τις προκλήσεις της μέσω του απόλυτα ελεγχόμενου Τύπου της (δημοσιογράφοι της «Sabah» ήταν αυτοί που συνελήφθησαν στη Ρω, όπως και στα Ίμια δημοσιογράφοι της «Hurriet» έκαναν τη «δουλειά»), την ώρα που μιλάμε, αποδίδεται σε... αποκλιμάκωση! Χαρακτηριστικό είναι δημοσίευμα της τουρκικής «Milliett», σύμφωνα με το οποίο η νήσος Ρω είναι αδιαμφισβήτητα ελληνική βάσει της συμφωνίας του Ιανουαρίου του 1932, ενώ η κρίση είναι... τεχνητή! Ναι, αυτό λέει πλέον το τουρκικό παρακράτος, αφού χάλασε για μέρες τον κόσμο, κάνοντας στροφή 180 μοιρών. Ουδείς μπορεί να γνωρίζει το βδελυρό παρασκήνιο. Όμως, η τοποθέτηση νέας (αμερικανόφιλης όπως λένε οι κακές γλώσσες...) ηγεσίας στο ελληνικό ΓΕΕΘΑ, δεν προοιωνίζει πολλά καλά για την εξέλιξη των εθνικών μας θεμάτων. Για ευνόητους λόγους...

Απόπειρα να χρυσωθεί το χάπι, φήμες για «αξιοποίηση»
Ο επίτιμος πλέον αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Δημήτρης Γράψας, επισκέφθηκε την Παρασκευή το πρωί το Μέγαρο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό (κάτι μας θυμίζει αυτό, τον κ. Χηνοφώτη, μετέπειτα βουλευτή Επικρατείας και αποτυχημένο υπουργό), εν μέσω έντονης φημολογίας για «αξιοποίηση» του στρατηγού σε κυβερνητικό πόστο, ή συμπερίληψή του στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.
Η σπουδή της κυβέρνησης να «προλάβει» καταστάσεις, κοινώς να εξευμενίσει τον απερχόμενο Α/ΓΕΕΘΑ, δείχνει και το πόσο «ένοχη» είναι. Για πολλά, πάρα πολλά... Όλα αυτά έχουν καθαρά χαρακτήρα μεθόδευσης και εκθέτουν την κυβέρνηση της ΝΔ, όπου πλέον φαίνεται ότι η υπουργός των Εξωτερικών κάνει ό,τι θέλει. Κοινώς, της γίνονται όλα τα χατίρια... Ας ελπίσουμε ότι δεν θα ξαναχρειαστεί να ακούσουμε σύντομα στη Βουλή, δια στόματος Καραμανλή ή Παπανδρέου αυτή τη φορά, το αμίμητο «ευχαριστούμε τους Αμερικανούς».

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP