Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ.


Ερτογάν-Ομπάμα-Βραβείο Ειρήνης.-

Η Habertürk με τίτλο "Ο Ερντογάν θα πάρει βραβείο ειρήνης μαζί με τον Ομπάμα" γράφει ότι ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα καταξιώνονται με το διεθνές βραβείο ειρήνης του "Prix de la Fondation".

Στην είδηση διαβάζουμε ότι το βραβείο αυτό απονέμεται από το 1989 έως σήμερα στον τομέα της ειρήνης, δημοκρατίας και ελευθερίας και ότι η φετινή τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στα τέλη του Ιουνίου.

Η Zaman δημοσιεύει ότι μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των πολιτών για το κέντρο τηλεφωνικών κλήσεων στα κουρδικά το οποίο εγκαινιάστηκε από τη νομαρχία του Ντιγιαρμπακίρ.

Σύμφωνα με την είδηση το κέντρο θα εξυπηρετήσει τους πολίτες που δεν ξέρουν τουρκικά σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν όλα τα δημόσια ιδρύματα.

Η Star με τίτλο "Βουλγαρία: Ηταν ατιμία η εκδίωξη των Τούρκων" μας ενημερώνει ότι η Σόφια στην 20η επέτειο της υποχρεωτικής μετανάστευσης των Τούρκων ομογενών της Βουλγαρίας, άρχισε να αντιμετωπίζει την ιστορία της.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλγαρίας Ζέλιου Ζέλεφ (Jelu Jelev) έκανε την πρώτη ιστορική αυτοκριτική λέγοντας:
"Η υποχρεωτική μετανάστευση των Τούρκων και η υποχρεωτική αλλαγή των ονομάτων δεν ήταν εφαρμογή του βουλγαρικού λαού όμως μερικών ανέντιμων και του κομουνιστικού καθεστώτος που τους υποστήριζε".


Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP