Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Περιοδεία Νταβούτογλου σε Πακιστάν και Αφγανιστάν


Η Τουρκία θα δώσει προτεραιότητα στα θέματα του Πακιστάν και Αφγανιστάν κατά την προεδρία της στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στις ΗΠΑ βγήκε σε μια περιοδεία που συμπεριλαμβάνει το Πακιστάν και Αφγανιστάν.

Ο Νταβούτογλου στα πλαίσια των επαφών του στο Ισλαμαμπάντ θα παραδώσει στις πακιστανικές αρχές μια επιταγή 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Και η ανθρωπιστική βοήθεια των 10 τόνων της Τουρκίας θα φτάσει στο Πακιστάν στο πλαίσιο της ίδιας επίσκεψης.

Θα συνεχιστεί και η διαδικασία τριμερών συνόδων ανάμεσα σε Τουρκία, Πακιστάν και Αφγανιστάν και θα προστεθούν και άλλες χώρες στις διπλωματικές πρωτοβουλίες. Στο πλαίσιο αυτό η Τουρκία θα φιλοξενήσει διεθνείς συνεδριάσεις όπως "Οι γείτονες του Αφγανιστάν και οι φιλικές χώρες του δημοκρατικού Πακιστάν". Είναι πάλι στην επικαιρότητα η Άνκαρα να διευκολύνει τις επαφές ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Αφγανιστάν.

Ο ΥΠΕΞ Νταβούτογλου την πρώτη του συνάντηση στο Ισλαμαμπάντ είχε με τον ομόλογό του της χώρας αυτής Μαχμούντ Κουρεσί.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας που θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό του Πακιστάν Γιουσάφ Ραζά Γκιλάνι, θα συναντηθεί με τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ναβάζ Σαρίφ και θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Ασίφ Αλί Ζαρντάρι.

Ο κος Νταβούτογλου θα επισκεφτεί επίσης τον καταυλισμό των εκτοπισμένων Σαχ Μανσούρ.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP