Κυριακή 17 Μαΐου 2009

ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ ΚΟΥΡΔΩΝ


Αποκαλύφθηκε ομαδικός τάφος με πτώματα Κούρδων του Ιράκ.-

Πολλές δεκάδες πτώματα, που φαίνεται ότι ανήκουν σε Κούρδους του Ιράκ, αποκαλύφθηκαν σήμερα σε έναν ομαδικό τάφο κοντά στην Ντιουανίγια στο νότιο τμήμα της χώρας, ανακοινώθηκε από τον διευθυντή του τοπικού τμήματος του ιρακινού υπουργείου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Φαντέλ αλ Κασίρ.
Τα πτώματα που είναι πάρα πολλά, αποκαλύφθηκαν 75 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Ντιουανίγια πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας 180 χιλιόμετρα νοτίως της Βαγδάτης.
"Είναι προφανές ότι έχουν σκοτωθεί πριν από το 1991", δήλωσε ο κ. αλ Κασίρ προσθέτοντας ότι λόγω των παραδοσιακών κουρδικών ρούχων που φέρουν εικάζεται ότι τα πτώματα ανήκουν σε Κούρδους.

Υπενθυμίζεται ότι πάνω από 180 χιλιάδες Κούρδοι δολοφονήθηκαν στη διάρκεια των στρατιωτικών επιθέσεων Anfal στο Κουρδιστάν το 1987 και το 1988 όπου και δεκάδες χωριά καταστράφηκαν.
Πέντε πρώην αξιωματούχοι του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσέιν δικάστηκαν στη Βαγδάτη για την ευθύνη τους στην υπόθεση αυτή.
Τρεις εξ αυτών καταδικάστηκαν σε θάνατο και δύο άλλοι σε ισόβια.
Ο εντοπισμός του ομαδικού τάφου έγινε κατόπιν πληροφορίας που είχαν οι ιρακινές υπηρεσίες πληροφοριών για την τοποθεσία στην οποία βρισκόταν.
Στον ομαδικό τάφο υπάρχουν και πτώματα γυναικών και παιδιών με τις παραδοσιακές κουρδικές ενδυμασίες τους

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP