Κυριακή 17 Μαΐου 2009

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΚΚ.


Η Γαλλία ζητά να εξετάσει Κούρδους για πιθανή εμπλοκή του ΡΚΚ σε παράνομες δραστηριότητες. Συγκρούσεις στην Ν/Α Τουρκία μεταξύ ΡΚΚ και Δυνάμεων Ασφαλείας της Τουρκίας.-

Η Sabah σε μια είδησή της με τίτλο "Ταξίδι των 14 «μυστικών μαρτύρων» στο Παρίσι" μας ενημερώνει ότι οι 14 δηλωσίες της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK που ξέρουν πολλά για μαύρα χρήματα και ναρκωτικά θα πάνε στη Γαλλία με ένα ιδιωτικό αεροπλάνο, μετά την επίσημη αίτηση που έκαναν οι Γάλλοι εισαγγελείς στην Άγκυρα για την κατάθεσή τους.

Συγκρούσεις σημειώθηκαν στην αγροτική περιοχή Ερουχ στην επαρχία Σίιρτ, δήλωσε προς το πρακτορείο Ανατολή ο κυβερνήτης Νετσατί Σεντούρκ.

Σκοτώθηκαν προχθές τρεις Κούρδοι αντάρτες του ΡΚΚ, στην επαρχία Ερούχ (Eruh) του Σιίρτ (Siirt).

Στις συγκρούσεις μεταξύ των Κούρδων ανταρτών και των δυνάμεων ασφαλείας έπεσαν νεκροί 2 πολιτοφύλακες και τραυματίσθηκαν τρεις (πρόκειται για Κούρδους που εργάζονται για τις Τουρκικές Δυνάμεις ασφαλείας. Υπολογίζονται σε 60.000-65.000 και απολαμβάνουν κρατικού μισθού, συσσιτίου και διαφόρων άλλων ευεργετημάτων).

Σύμφωνα με πληροφορίες συνεχίζονται οι συγκρούσεις γύρω από το όρος Τσιράφ,μεταξύ Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ και του Τουρκικού Στρατού.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP