Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

TΟΥΡΚΙΑ/ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ


Στην ε/φ LE FIGARO σύντομη ανταπόκριση της Laure Marchand από την Κωνσταντινούπολη με τίτλο «Κατάρρευση της βιομηχανικής παραγωγής στην Τουρκία» σημειώνει ότι η μείωση της τουρκικής βιομηχανικής παραγωγής κατά 21,3% τον Ιανουάριο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το 2008 επιβεβαιώνει τη σημαντική υποχώρηση της οικονομικής δραστηριότητας στην Τουρκία.

Η συνεχιζόμενη για έκτο μήνα μείωση πλήττει κυρίως τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, ατμομηχανή της εθνικής βιομηχανίας, που γνωρίζει συρρίκνωση της τάξης του 60,3%, ενώ εξίσου σημαντικές απώλειες γνωρίζουν η βιομηχανία ηλεκτρονικών (-55,7%) και η κλωστοϋφαντουργία (28,3%).
Ο αρμόδιος υπουργός απέδωσε τα αποτελέσματα αυτά στην παγκόσμια οικονομική κρίση, όμως η μείωση των εξαγωγών δεν είναι ικανός λόγος για την παρατηρούμενη «γενικευμένη ύφεση», από τη στιγμή που μείωση καταγράφει και η ζήτηση στην εσωτερική αγορά ?σχολιάζει, μεταξύ άλλων, η ανταπόκριση.

Ο π/θ της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εδώ και μήνες επαναλάμβανε ότι η κρίση δεν άγγιζε την Τουρκία και ως εκ τούτου κανένα μέτρο δεν ελήφθη για τη στήριξη της κατανάλωσης και της βιομηχανίας. Οι τουρκικοί επιχειρηματικοί κύκλοι ελπίζουν ότι τα νέα αυτά στοιχεία θα πείσουν αυτή τη φορά τον π/θ ότι είναι επείγον να προχωρήσει στην υπογραφή συμφωνίας με το ΔΝΤ καταλήγει το δημοσίευμα.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP