Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

TΟΥΡΚΙΑ – ΚΟΥΡΔΙΚΟ / ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ


Στη Sabah σε μικρή πρωτοσέλιδη αναφορά της με τίτλο «Όταν το είδα, σοκαρίστηκα» και στη συνέ-χεια στις εσωτερικές της σελίδες με τίτλο «Ο Έλληνας πρέσβης, όταν αντίκρισε τον APO σοκαρί-στηκε» συνεχίζεται και σήμερα η σειρά, που υπογράφει η δημοσιογράφος Νουρ Μπατούρ, αναφορικά με «το φάκελο Οτζαλάν από τα πρακτικά του δικαστηρίου της Αθήνας». Η δημοσιογράφος εξιστορεί τον τρόπο μεταφοράς του Οτζαλάν στην Κένυα, τις πιέσεις που ασκήθηκαν προκειμένου να αποδεχθεί τη μεταφορά αυτή, καθώς και όσα ανέφερε ο Καλεντερίδης στην κατάθεσή του στο δικαστήριο. Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος και στο κυπριακό διαβατήριο, το οποίο κατείχε ο Οτζαλάν στο όνομα Λάζαρος Μαύρος.

Η Hürriyet σε μικρό μονόστηλο στην κορυφή της πρώτης σελίδας της, δημοσιεύοντας και φωτογραφία του Οτζαλάν με τον τίτλο «Προκειμένου να φέρουν τον ‘APO’, μετέβησαν εκεί οι έμποροι μπανάνας» και στη συνέχεια στις εσωτερικές της σελίδες με τίτλο «Η ρότα παραλαβής ‘της μπανάνας’», δημοσιεύει το πρώτο μιας σειράς άρθρων του δημοσιογράφου Χουλουσί Τουργκούτ με τίτλο «Πέρασαν δέκα χρόνια – Τα παρασκήνια της σύλληψης».

Το σημερινό πρώτο άρθρο φέρει τον τίτλο «Η ρότα παραλαβής ‘της μπανάνας’» και σε αυτό αναφέρεται ότι, στις 4/2/1999, οι τρεις κορυφές της Τουρκικής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος Ντεμιρέλ, ο Π/Θ Ετζεβίτ και ο Γενικός Επιτελάρχης Κιβρίκογλου, έθεσαν την υπογραφή τους σε μια άκρως σημαντική επιχείρηση, λαμβάνοντας την απόφαση για τη μεταφορά του Οτζαλάν από μια αφρικανική χώρα στην Τουρκία. Στη συνέχεια, ο αρθρογράφος εξιστορεί όλες τις προετοιμασίες που έγιναν, αλλά και τις επαφές που υπήρξαν για τη διεκπεραίωση με αίσιο τρόπο της μεταφοράς αυτής.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP