Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

Το ΡΚΚ έγινε πρόβλημα και στην Ελλάδα


Η Milliyet στις εσωτερικές της σελίδες με τίτλο «Το ΡΚΚ έγινε πρόβλημα και στην Ελλάδα» γράφει ότι για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε το γεγονός ότι μπορούν να πληγούν ακόμη και αυτοί, οι οποίοι υποθάλπουν την τρομοκρατία. Στον προσφυγικό καταυλισμό [εννοεί το Κέντρο Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Αλλοδαπών Λαυρίου] τα μέλη του ΡΚΚ στασίασαν. Ως γνωστό, ο καταυλισμός αυτός χρησιμοποιείται εκ μέρους των τρομοκρατικών οργανώσεων για εκπαιδευτικούς σκοπούς και, παρ` όλες τις διεθνείς πιέσεις, δεν έχει κλείσει.

Τώρα υπάρχουν ισχυρισμοί ότι ο καταυλισμός αυτός βρίσκεται υπό τον έλεγχο της οργάνωσης και ότι οι Κούρδοι, οι οποίοι έχουν έλθει από το Ιράκ, εκ μέρους του ΡΚΚ, τη Συρία, το Ιράν και την Τουρκία με παράνομο τρόπο, τώρα στασίασαν. Παράλληλα, παρεμποδίζουν και την είσοδο των Ελλήνων αρμοδίων στον καταυλισμό. Οι ελληνικές Αρχές εξέφρασαν την επιθυμία να διενεργήσουν έρευνα στον καταυλισμό αυτό μετά από καταγγελίες ότι τα μέλη του ΡΚΚ έχουν κατασχέσει κάθε είδους εφόδιο, το οποίο έχει περάσει στον καταυλισμό, και ότι καταπιέζουν τους άλλους Κούρδους εφαρμόζοντας πίεση και βία σε όλους όσοι αντιτίθενται σε αυτούς. Αναφέρεται ότι τα μέλη του ΡΚΚ κατευθύνονται σε αυτές τις ενέργειές τους από έναν υπεύθυνο της οργάνωσης, ο οποίος φέρει την κωδική ονομασία «Αντνάν». Έχουν στήσει οδοφράγματα μη επιτρέποντας την είσοδο σε κανέναν στον καταυλισμό, ακόμη δε και σε τρόφιμα με σκοπό να εξαναγκάσουν τους εκεί διαμένοντες Κούρδους σε απεργία πείνας.

Έγινε γνωστό ότι οι τρομοκράτες του ΡΚΚ ζητούν από τις ελληνικές Αρχές να γίνει δεκτό το αίτημά τους για αναγνώριση του καθεστώτος του πολιτικού πρόσφυγα και για τερματισμό των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιούνται εκεί. Τοπικές πηγές αναφέρουν ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί επιχείρηση των ελ-ληνικών Αρχών στον εν λόγω καταυλισμό.

Η εφημερίδα γράφει ότι τόσο η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, όσο και η ΕΥΠ, είχαν διενεργήσει επιχειρήσεις στον καταυλισμό μετά από την επίθεση, που είχε πραγματοποιηθεί εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα με ρουκέτες τύπου RPG – 7, και ότι είχαν συλλάβει μεγάλο αριθμό ατόμων της οργάνωσης.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP