Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Το Κυπριακό παραμύθι απέκτησε και …Δράκο!


Με την αναγγελία πτώχευσης της XL Travel Group στην Αγγλία, είχαμε αποκαλύψει τις υπόγειες συνδέσεις των συγκοινωνούντων δοχείων της τουριστικής απάτης και της διαχρονικής τους εξέλιξης. Ο μίτος των αποκαλύψεων άγγιζε επικίνδυνα αλγεινές καταστάσεις όπως το ατύχημα της Helios, πλοία δολοφόνους, αυτοκτονίες και πτωχεύσεις επιχειρηματιών. Άγγιζε όμως και πρόσωπα που σχετίζονται με το παρόν status quo της Κύπρου: Εισηγμένες επιχειρήσεις στο ΧΑΚ, διασυνδέσεις με το ΑΚΕΛ, πακτωλός χρημάτων στην ομάδα της Ομόνοιας και ένα ελεεινό “ιδεολογικό” παιχνίδι που εκπορεύεται με σκοπό την επικράτηση του σχεδίου Ανάν. Το σχέδιο Ανάν θα έφερνε κάποια δις σε συγκεκριμένες τσέπες, εάν ο Κυπριακός λαός επείθετο να συνηγορήσει στην οριστική υποδούλωση του Βορείου τμήματος του νησιού.

Σε όλο αυτό το συφερτό επιχειρηματικής διαπλοκής, φιγουράριζε περίτρανα το όνομα “Δράκος”. Είτε στην XL, είτε στην Libra και στην Helios. Επιχειρήσεις με εκτενή δράση και στο real - estate. Ακόμα και θυγατρικές που είχαν έλθει σε συμφωνία με Τουρκοκύπριους “ξενοδόχους” σε καταπατημένες περιουσίες, ουτως ώστε να στέλνουν απ’ ευθείας τουρίστες στα κατεχόμενα πιέζοντας για την έναρξη των περιβόητων απ’ ευθείας πτήσεων.
Και έρχεται το Μέγα σκάνδαλο στην Λευκωσία με την παρουσία και άλλου “Δράκου”. Ο Σάββας Δράκος (στα ΜΜΕ έγινε αρχικά γνωστός ως ΣΔ) είναι ένας από τους επίλεκτους συνεργάτες του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.
Ο ΣΔ λοιπόν διορίστηκε από τον Χριστόφια στην τεχνική επιτροπή για το περιουσιακό η οποία εκ μέρους των ελληνοκυπρίων θα συζητούσε με τους τουρκοκύπριους το πρόβλημα των ελληνικών περιουσιών που χάθηκαν το 1974 στην τουρκική εισβολή.
Και ενώ η Κυπριακή πολιτεία αποτρέπει τους ελληνοκύπριους από το να πηγαίνουν να ξεπουλούν τις περιουσίες τους ζητώντας αποζημιώσεις στην παράνομη επιτροπή που έστησε το ψευδοκράτος, αποδεικνύεται ότι το άτομο που ορίστηκε να διαπραγματευτεί τις περιουσίες των προσφύγων, (ο Σάββας Δράκος) έχει ζητήσει και έχει πάρει από το ψευδοκράτος 200.000 ευρώ (σύμφωνα με την εφ. Σημερινή) για περιουσία που διέθετε στα κατεχόμενα πριν του την πάρουν οι τούρκοι, ενώ εκκρεμεί προσφυγή του για άλλο κομμάτι γης!
Αυτοί είναι λοιπόν που διαπραγματεύονται την επιστροφή των ελληνικών περιουσιών πίσω στους πρόσφυγες! Αυτοί που έχουν ήδη έχουν ξεπουλήσει τις δικές τους αναγνωρίζοντας το ψευδοκράτος! Αυτοί που δεν πιστεύουν στην επιστροφή και τα έχουν κάνει πλακάκια με τους τούρκους!
Πολύ το χρήμα λοιπόν από το real estate των ματωμένων εδαφών. Φαίνεται πως το αίμα δίνει προσθετική αξία στα οικόπεδα. Όσο πιό κόκκινο, τόσο ανεβαίνει η αντικειμενική αξία της επαίσχυντης συναλλαγής.
XL. Heliow, Cyprianna, Golden Sun, ΑΚΕΛ, Ομόνοια, Ανάν κλπ. Πολλοί “Δράκοι” μαζεύτηκαν κύριε Δράκο. Ή μήπως δεν είναι και τόσοι πολλοί; Γιατί στα παραμύθια ο Δράκος είναι συνήθως ΕΝΑΣ.

Πηγές:

Σημερινή: http://www.sigmalive.com/simerini/politics/123593
Πολίτης: http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=853508&-V=articles

“Το Παρόν”

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP