Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Ο δολοφόνος του Σολωμού Σολωμού υποψήφιος στις εκλογές στην κατεχόμενη Κύπρο


Οχι μόνο κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος, αλλά κάνει και την επανεμφάνισή του στην πολιτική ζωή του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους. Ο λόγος για τον έποικο Κενάν Ακίν, καταζητούμενο με ερυθρό δελτίο της Ιντερπόλ για την άνανδρη δολοφονία του ηρωομάρτυρα Σολωμού Σολωμού, κατά τη διάρκεια των γεγονότων της Δερύνειας, τον Αύγουστο του 1996 στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης ο Κενάν Ακίν, πρώην «υπουργός» του Ραούφ Ντενκτάς, είναι ένας από τους υποψήφιους στο ψηφοδέλτιο του κόμματος «Ελευθερίας και Μεταρρύθμισης» του ψευδοϋπουργού Εξωτερικών Τουργκάι Αβτζί, για τις λεγόμενες βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 19 Απριλίου στο ψευδοκράτος. Το κόμμα του κ. Αβτζί, το οποίο θα... «τιμήσει» με την παρουσία του ο δολοφόνος Κενάν Ακίν, συνεργάζεται με το «κυβερνών» Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα και μετέχει στην ψευδοκυβέρνηση του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ με δύο «υπουργούς».

Μετά τα δραματικά γεγονότα της Δερύνειας, ο Κενάν Ακίν είχε αποσυρθεί από το πολιτικό προσκήνιο του ψευδοκράτους και οι πληροφορίες τον ήθελαν να κινείται μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους, αποφεύγοντας ταξίδια σε άλλες χώρες για να μην εντοπιστεί κα συλληφθεί.

Πηγή: Εθνος

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP