Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Απόπειρα Εμπρισμού του Τουρκικού Προξενείου Θεσ/νικης


H Hürriyet, σε μικρό μονόστηλο των εσωτερικών σελίδων με τον τίτλο «Χτύπησαν και την Τουρκική Πρεσβεία» [στο περιεχόμενο, βέβαια, της ανταπόκρισης δεν γίνεται λόγος για την Τουρκική Πρεσβεία, αλλά για το Γεν. Προξενείο της Τουρκίας στη Θεσ/νίκη] και τον υπέρτιτλο «Η τρομοκρατία επέστρεψε στην Ελλάδα», δημοσιεύει ανταπόκριση του Γιώργου Κιρμπάκη από την Αθήνα, στην οποία αναφέρεται ότι τις τελευταίες δύο ημέρες αυξήθηκαν αρκετά οι επιθέσεις με μολότοφ και βόμβες των αναρχικών στην Αθήνα και στη Θεσ/νίκη.
Οι αναρχικοί, οι οποίοι τον περασμένο Δεκέμβριο, έβαζαν φωτιές παντού και έκαναν λεηλασίες, κάνοντας την κυβέρνηση Καραμανλή να βρεθεί αντιμέτωπη με πολύ δύσκολες μέρες, τώρα πέρασαν και πάλι στην «επίθεση».


Τις τελευταίες δύο ημέρες, έγιναν επιθέσεις στην Αθήνα, στο Γραφείο του πρώην ΥΠΕΞ Πάγκαλου, στο σπίτι της κόρης του, στο αυτοκίνητο του πρώην Γεν. Δ/ντή της ΕΡΤ, στις κατοικίες ενός εισαγγελέα και ενός ανώτατου δικαστικού, σε κτήριο εφημερίδας, σε υποκατάστημα της ταχυδρομικής υπηρεσίας και σε πολλές τράπεζες. Επίσης, στη Θεσ/νικη ρίχτηκε μολότοφ στο αστυνομικό κουβούκλιο, μπροστά από το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας και σε ένα νυκτερινό κέντρο. Επίσης, έγιναν πυρπολήσεις σε απορριμματοφόρα. Από τις επιθέσεις αυτές δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα, αλλά υλικές ζημίες. Με ελαφρές υλικές ζημίες ξεπεράστηκαν οι επιθέσεις που έγιναν μέχρι και τα Χανιά της Κρήτης.
Στο θέμα αναφέρεται και η αγγλόγλωσση Hürriyet Daily News σε σύντομο πρακτορειακό [AFP] μονόστηλο των εσωτερικών σελίδων με τον τίτλο «Firebomb thrown at Turkish consulate».

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP