Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΕΜΠΛΕΚΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΙΡΑΝ ΚΑΙ …ΧΑΜΑΣ


Προκλητική και περίεργη δήλωση κατά της Κύπρου έκανε, χθες (27-1-2009), ο Αμερικανός Αρχηγός του Μεικτού Εθνικού Επιτελείου, Ναύαρχος, Mike Mullen, στη διάρκεια Έκτακτης Ενημέρωσης Τύπου των ξένων ανταποκριτών, εδώ στην Ουάσιγκτον, χωρίς να προκληθεί από κανένα και χωρίς να υπήρχε κανένας ιδιαίτερος λόγος.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς από Ισραηλινό ανταποκριτή, εάν το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό πραγματοποίησε νηοψία σε πλοίο του Ιράν, στην Διώρυγα του Σουέζ, απάντησε πρόθυμα και προκλητικά:

«Στη πραγματικότητα, επρόκειτο για πλοίο με κυπριακή σημαία στο οποίο επιβιβάσθηκε πλήρωμα του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, αφού ζήτησε άδεια από τον Κυβερνήτη, την οποία και έλαβε, να επιβιβασθεί, για να ελέγξει για όπλα, κίνηση που θεωρείται ότι αντιστρατεύεται Ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο απαγορεύει την μεταφορά τέτοιου είδους όπλων από το Ιράν, από το οποίο προέρχονταν, με προορισμό την Συρία, που εμείς πιστεύουμε ότι κατευθύνονταν και στην πραγματικότητα πιθανόν να έφθασαν εκεί την επόμενη μέρα ή κάπως έτσι»!

Και συνέχισε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν ό,τι μπορούσαν νόμιμα. Υπάρχουν Αρχές, περιορισμοί για την εφαρμογή αυτού του συγκεκριμένου Ψηφίσματος του ΟΗΕ. Και εμείς βασικά πήγαμε ακριβώς την κατάλληλη στιγμή. Και δεν μπορούσαμε να κάνουμε οτιδήποτε άλλο. Δεν ήμασταν εξουσιοδοτημένοι να κατασχέσουμε τα όπλα ή να κάνουμε οτιδήποτε άλλο.»



Και κατέληξε ο Αμερικανός Ναύαρχος: «Κατά την άποψή μου, αυτό μας λέγει πως χρειαζόμαστε να έχουμε ισχυρότερα ψηφίσματα, ειδικά για τέτοιες περιπτώσεις, κατά τις οποίες το Ιράν έχει παραβιάσει ξεκάθαρα συγκεκριμένο Ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας, κάτι παρόμοιο που δεν έκαναν στο παρελθόν. Και εμείς νομίζουμε, ότι τα όπλα αυτά κατευθύνονταν για την Συρία, που προφανώς δεν πρόκειται για καλό αποτέλεσμα»!!!


ΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ

Όπως έλεγαν πολιτικοί παρατηρητές, ο Αμερικανός Ναύαρχος πέρασε το ύποπτο μήνυμα, ότι τα όπλα αυτά, τελικά, κατέληξαν στην οργάνωση Χαμάς της Γάζας, βάζοντας υπόνοιες στο Ισραήλ για ενέργειες εναντίον της Κύπρου! Η αναφορά του έχει πολιτικό και στρατιωτικό βάθος αγνώστων διαστάσεων και ότι, σε καμμιά περίπτωση, δεν έγινε τυχαία!

Η δημόσια αυτή δήλωση του Αρχηγού του Αμερικανικού Επιτελείου και μάλιστα ως απάντηση σε Ισραηλινή, διαπιστευμένη στο Πεντάγωνο, Δημοσιογράφο, στοχοποιεί ακαριαία την Κύπρο στα Ισραηλινά μάτια, με την αυθαίρετη εκτίμηση, ότι το Κυπριακό πλοίο με το φορτίο όπλων, είχε μυστικό προορισμό τη Συρία, ώστε με τα Ιρανικά (περσικά) όπλα να χτυπηθεί εκ νέου το Ισραήλ!!! Μια τρομακτική κατηγορία, που είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα στρέψει την Ισραηλινή οργή κατά της Κύπρου, σε απροειδοποίητο χρόνο, τόπο και τρόπο!!!

Για τη δήλωση αυτή, θα πρέπει άμεσα να ζητήσει εξηγήσεις και να προβεί σε εντονότατα διαβήματα διαμαρτυρίας η Κυπριακή Κυβέρνηση, πριν φορτώσουν στη Μεγαλόνησο τη ρετσινιά του ιρανικού πολεμικού «βαποριού»!!!

Σε μια ώρα μάλιστα, που υποστηρικτής της Χαμάς, απεδείχθη με δημόσιες εντονότατες δηλώσεις του ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και όχι η Κύπρος!

Από την άλλη βέβαια, ο Αμερικανός Ναύαρχος Μώλλεν απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στο πρόσφατο λυπηρό γεγονός, της δικής του μάλιστα αρμοδιότητας, όταν Αμερικανικά Πολεμικά πλοία μετέφεραν αμερικανικά όπλα από ελληνικό λιμάνι στο Ισραήλ, τελείως παράνομα, για την ενίσχυση των Ισραηλινών δυνάμεων εναντίον των Παλαιστινίων!!!! Και ότι η δήλωση αυτή επέχει θέση αντιποίνων για την σθεναρή στάση του Ελληνικού Λαού εναντίον της χρήσης οποιουδήποτε σημείου της Ελληνικής Επικράτειας, για την παράνομη διακίνηση αμερικανικών όπλων εναντίον των γυναικόπαιδων της Παλαιστίνης1

Τέλος, το τεράστιο ερώτημα που πλανάται είναι: από την στιγμή που το Ισραήλ γνώρισε από πρώτο χέρι τα αποτελέσματα της νηοψίας αυτής, λόγω των ειδικών, στενών του σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τότε για ποιο λόγο, ο Αρχηγός του Αμερικανικού Μεικτού Εθνικού Επιτελείου, επέλεξε να φέρει το μείζον αυτό θέμα στη δημοσιότητα, μάλιστα αυτεπάγγελτα, και κατά τον πλέον πανηγυρικό τρόπο;

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP