Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Μπαμπατζάν: Θέλουμε να εξομαλύνουμε τις σχέσεις μας με την Αρμενία


Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αλί Μπαμπατζάν που βρίσκεται στο Νταβός απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούσαν το διάλογο που συνεχίζεται με την Αρμενία, τονίζοντας ότι το θέμα του Ναγκόρνο Καραμπάχ πρέπει να λυθεί μια ώρα νωρίτερα.
Σύμφωνα με τον Μπαμπατζάν, οι Πρόεδροι της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, καθώς και οι συμπρόεδροι της ομάδας Μινσκ πρόκειται να συναντηθούν στη Ζυρίχη για το θέμα του Ναγκόρνο Καραμπάχ.
"Δεν θα με εκπλήξει καθόλου εάν υπάρξει κάποια λύση φέτος. Δηλαδή, το 2009 μπορεί να αποτελέσει σημείο καμπής στις σχέσεις μας με την Αρμενία, αρκεί και οι δύο πλευρές να μπορέσουν να διαφυλάξουν την πολιτική τους βούληση για το θέμα αυτό. Εμείς έχουμε τη βούληση αυτή. Τη βλέπουμε και στην Αρμενία. Όμως, σημαντικό είναι η βούληση αυτή να διατηρηθεί μέχρι τέλους και να φτάσουμε σε ένα οριστικό σημείο", υπογράμμισε ο κ. Μπαμπατζάν.
Το CNN Turk στο ρεπορτάζ του σημείωσε ακόμη ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο των διμερών επαφών του στο Νταβός, συναντήθηκε με τους Πρωθυπουργούς της Ολλανδίας, της Ρωσίας και της Πολωνίας.



Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP