Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Η τράπεζα T.C. Ziraat ανοίγει υποκατάστημα στην Ρόδο


Ανακοινώθηκε πως ολοκληρώθηκαν οι προετοιμασίες για το άνοιγμα υποκαταστήματος της τράπεζας T.C. Ziraat στη Ρόδο. Μετά από τη συνάντηση της διοίκησης της T.C. Ziraat με την Τράπεζα της Ελλάδος, άναψε το πράσινο φως, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκόφωνης εφημερίδας «Μπιρλίκ» (TourkikaNea).

Το νέο υποκατάστημα αναμένεται να ανοίξει στην Ρόδο στους επόμενους 2-3 μήνες και η τουρκική Ziraat φτάνει πλέον τα τέσσερα υποκαταστήματα στην Ελλάδα (μετά την Αθήνα, Κομοτηνή και Ξάνθη). Θα ακολουθήσει στη συνέχεια η Θεσσαλονίκη, η Καβάλα και η Δράμα.

Αξίζει να προσέξουμε δυο στοιχεία του δημοσιεύματος. Το πρώτο λέγει ότι «οι Έλληνες επενδυτές θέλουν να δουν την Ziraat σε αυτά τα μέρη». Δεν γνωρίζουμε φυσικά να έχει εκδηλωθεί ανάλογο ενδιαφέρον, γι’ αυτό και το εκλαμβάνουμε ως διαφημιστικό τέχνασμα της Τράπεζας.

Το άλλο όμως σημείο έχει ενδιαφέρον. Υποστηρίζεται ότι «Η Ziraat στοχεύει στους ελληνικής καταγωγής συνταξιούχους της Τουρκίας που εγκαταστάθηκαν στη Ρόδο. Προβλέπεται επίσης πως η τουρκική τράπεζα θα παρέχει πιστώσεις στους συνταξιούχους και στους συγγενείς τους». Τι γνωρίζουν οι ελληνικές υπηρεσίες γι’ αυτούς τους «συνταξιούχους» που εγκαθίστανται στα ελληνικά νησιά; Πόσοι μπορεί να είναι αυτοί, ώστε να προσελκύσει το ενδιαφέρον μιας Τράπεζας και να προβεί σε επένδυση σε περιοχή με ελάχιστους μουσουλμάνους;

http://voria.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP