Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Κι άλλος Τούρκος πτέραρχος στη φυλακή!


Συνεχίζονται οι συλλήψεις ανώτατον αξιωματικών των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτή τη φορά σειρά είχαν 9 αξιωματικοί που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος τους απηύθυνε κατηγορίες για συμμετοχή στο σχέδιο συνωμοσίας «Βαριοπούλα». Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο αρχηγός της Σχολής Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας ( Σχολή Ικάρων) Πτέραρχος Ισμαίλ Τας! Ο εισαγγελέας ζήτησε την σύλληψη 7 από τους αξιωματικούς οι οποίοι οδηγήθηκαν στη φυλακή ανάμεσα τους και ο Τας!

Ενας από τους συλληφθέντες δεν άντεξε και λιποθύμησε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Πριν από λίγες ημέρες συνελήφθη ο αρχηγός της Σχολής Πολέμου της Τουρκίας. ΄Ηδη πολλοί εν ενεργεία αξιωματικοί του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας βρίσκονται στη φυλακή με τις ίδιες κατηγορίες για τη «Βαροπούλα.»

Τούρκος πολιτικός αναλυτής που συνομιλήσαμε το βράδυ της Πέμπτης μας ανέφερε αστειευόμενος «έτσι όπως παει το πράγμα θα έχουμε φρεγάτες και μαχητικά αλλά δεν θα έχουμε αξιωματικούς να μας διοικούν το στράτευμα. ΄Ολοι πάνε φυλακή.»! Έτσι όπως προχωράει ο Ερντογάν δεν θα αφήσει κανέναν τούρκο αξιωματικό που να μην έχει περάσει από τα δικαστήρια.

http://nationalpride.wordpress.com

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP