Τρίτη, 10 Μαΐου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η πρώτη φωτό του νέου τουρκικού άρματος ΑLTAY


Αυτή είναι η πρώτη αυθεντική φωτογραφία που λήφθηκε από άνθρωπο του defencenet.gr, του νέου, εξ ολοκλήρου εγχώριας ανάπτυξης, βαρέως τουρκικού άρματος μάχης ALTAY. Η φωτό τραβήχτηκε πριν από λίγο στην Κωνσταντινούπολη στην έκθεση IDEF 2011. Οι Τούρκοι δεν επιτρέπουν ακόμα την λήψη φωτογραφιών από το άρμα και για τον λόγο αυτή η φωτογραφία λήφθηκε από γωνία που δεν είναι ευκρινής η πλαϊνή του πλευρά, αλλά η φωτό δίνει μια ολοκληρωμένη εικόνα του εμπρόσθιου τμήματος και των υποσυστημάτων του πύργου. Η παρουσίαση έγινε πριν από 45′ από τον Τούρκο πρόεδρο Α.Γκιουλ.

Το άρμα βρίσκεται στο περίπερο της εταιρείας OTOKAR του επιχειρηματικού ομίλου Koc Group. Το σασί του νέου άρματος φαίνεται να μοιάζει αρκετά σε αυτό του κορεατικού XK-2 Black Panther το οποίο κατόπιν συμφωνίας των Τούρκων με τους Κορεάτες αποτελεί την βάση για την ανάπτυξη του Altay, αλλά είναι πολύ πιο στιβαρό.

Επιπρόσθετα ο πύργος του Altay είναι σαφές ότι είναι μεγαλύτερος σε μήκος από το κορεατικό ΧΚ-2 και να μοιάζει στο εμπρόσθιο τμήμα του σε μεγάλο βαθμό με αυτόν του Leopard 2A6. Δηλάδή έχουν εφαρμόσει κυριολεκτικά “λύσεις της επόμενης ημέρας” στην ανάπτυξη του πλέον κρίσιμου τμήματος σε ένα άρμα που είναι ο πύργος του. δεσπόζει το πυροβόλο των 120 χλστ.
Το νέο Σύστημα Ελέγχου Πυρός του άρματος είναι το σπονδυλωτής σχεδίασης και κατασκευής Volkan-III της τουρκικής εταιρείας Aselsan, ενώ ορισμένα άλλα χαρακτηριστικά του άρματος είναι ότι το τουρκικό άρμα διαθέτει 7 εδαφιαίους τροχούς σε σχέση με τους έξι που διαθέτει το κορεατικό XK-2 Black Panther. Μία ακόμα προσθήκη είναι η τοποθέτηση τηλεχειριζόμενο βαρύ πολυβόλο Mini STAMP των 12,7 χλστ στο πίσω μέρος της οροφής του πύργου.
Το άρμα θα διαθέτει κινητήρα των 1800 ίππων σε σχέση με τον κινητήρα των 1500 ίππων του XK-2. Αξίζει να σημειωθεί ότι το άρμα ενσωματώνει προσθαφαιρούμενα πάνελ θωράκισης σε μεγάλο εύρος της επιφάνειας του πύργου τόσο στο εμπρόσθιο τόξο όσο και στα πλάγιά του.
Διακρίνεται ακόμα στην κορυφή του πύργου το επίσης εγχώριας ανάπτυξης σύστημα πολυβόλου των 12,7 Mini STAMP. Το σύστημα θα αντικαταστήσει το πολυβόλο του αρχηγού του άρματος, προσφέροντας μεγαλύτερη προστασία στο χειριστή, αφού πρόκειται για μία σταθεροποιημένη τηλεχειριζόμενη πλατφόρμα ύψους περίπου μισού μέτρου, ενώ ενσωματώνει στο πυργίσκο του το ηλεκτροπτικό συγκρότημα σκόπευσης.
Ο αρχηγός του πληρώματος θα μπορεί υπό την προστασία της θωράκισης του άρματος, να ελέγχει μέσω των ηλεκτροπτικών του πυργίσκου το χώρο περιμετρικά του άρματος και να επιτυγχάνει το στόχο του μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας καθότι η πλατφόρμα είναι σταθεροποιημένη.
Πολλές αντιπροσωπείες από χώρες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής έχουν επισκεφθεί το περίπτερο της Otokar και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το άρμα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP