Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Ο Τουρκικός Στρατός συνεχίζει τη χρήση χημικών όπλων κατά των Κούρδων


Το στρατιωτικό σκέλος του PKK ανακοίνωσε ότι στις τελευταίες επιχειρήσεις του Τουρκικού Στρατού στις νοτιοανατολικές επαρχίες έγινε εκ νέου χρήση χημικών όπλων.
Σύμφωνα με το HPG, οι νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των Κούρδων ανταρτών ξεκίνησαν στις 4 Απριλίου σε περιοχές ανάμεσα στο Ντέρσιμ και στο Μπίνγκιολ με αεραποβατικές ενέργειες της 4ης Ταξιαρχίας Καταδρομών σε στρατηγικής σημασίας υψώματα από ελικόπτερα S-70 Blackhawk.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως μετά την εκτόξευση ρουκετών από επιθετικά ελικόπτερα Cobra που παρείχαν υποστήριξη στις αποβιβαζόμενες ομάδες ακολούθησε ρίψη υλικού που “μυρίζει μέντα, ανακατεύει το στομάχι και προκαλεί εγκαύματα στον φάρυγγα”.

Από τις συγκρούσεις, οι Κούρδοι αντάρτες είχαν 11 απώλειες τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.
Η Τουρκία αγνοεί για μία ακόμα φορά τις αποφάσεις της Συνθήκης CWC, σύμφωνα με τις οποίες απαγορεύεται η ανάπτυξη και η παραγωγή χημικών όπλων καθώς επίσης η δημιουργία αποθεματικών και η προώθησή τους με άμεσο ή έμμεσο τρόπο.
Σημειώνεται ότι δέκα χρόνια μετά την υπογραφή της CWC από τα Τίρανα, αποκαλύφθηκε επίσημα πως η Αλβανία κατείχε χημικά όπλα.
Μόλις το 2003 η Αλβανία δήλωσε στον OPCW ότι στο έδαφός της παραμένουν 16 τόνοι υπερίτη, σε ειδικά χαλύβδινα δοχεία βάρους 50 κιλών το καθένα.
Tα δοχεία ανακαλύφθηκαν σε κρύπτες που είχαν κατασκευαστεί επί Χότζα και το απόθεμα αυτό προοριζόταν για γόμωση βλημάτων πυροβολικού και βομβών αεροσκαφών.
Παρά τα αδιάσειστα ντοκουμέντα που έρχονται κατά καιρούς στη δημοσιότητα, η διεθνής κοινότητα αρνείται να αποτρέψει τα σύγχρονα εγκλήματα πολέμου της Άγκυρας

strategyreport

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP