Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Επίθεση με πέτρες από διαδηλωτές στο λεωφορείο του Τούρκου πρωθυπουργού


Επίθεση διαδηλωτών με πέτρες στο λεωφορείο του Τούρκου πρωθυπουργού στην πόλη Hopa, στην επαρχεία Artvin κοντά στα σύνορα με την Γεωργία, είχαμε σήμερα με αποτέλεσμα τον κρίσιμο τραυματισμό ενός αστυνομικού ο οποίος έπεσε από το εν λόγω λεωφορείο. Πιο συγκεκριμένα ο Τούρκος πρωθυπουργός επισκεπτόταν την πόλη στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Κατά την διάρκεια της αναχώρησης του οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στο λεωφορείο του Τούρκου πρωθυπουργού καθώς αυτό κινείτο σε δρόμο της πόλης με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί που συνόδευαν τον Recep Tayyip Erdoğan να χρησιμοποιήσουν σπρέι πιπεριού και να ανοίξουν πύρ με τα όπλα τους, πυροβολώντας στον αέρα για εκφοβισμό.

Ένας αστυνομικός που βρισκόταν στην οροφή του λεωφορείου έπεσε από το όχημα κατά την διάρκεια της επίθεσης, αφού δέχτηκε πέτρα από τους διαδηλωτές και μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες ένα ακόμα άτομο από τους διαδηλωτές πέθανε από ανακοπή καρδιάς, μετά από εισπνοή του σπρέι πιπεριού που χρησιμοποίησαν οι αστυνομικοί.

Την προηγούμενη μέρα του συμβάντος δηλαδή την Δευτέρα 30 Μαΐου είχαν προηγηθεί διαδηλώσεις στην πλατεία που θα έδινε την ομιλία του ο Τούρκος πρωθυπουργός με αποτέλεσμα η αστυνομία να χρησιμοποιήσει αντλίες νερού και δακρυγόνα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP