Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Ιλιγγειώδης ο ρυθμός του έργου των ταχύπλοων αποβατικών του Τουρκικού Ναυτικού


Ξεκίνησαν οι θαλάσσιες δοκιμές του πρώτου τουρκικού 80-μετρου αποβατικού σκάφους, σύμφωνα με έκθεση του Jane's Navy International, ενάμισυ περίπου χρόνο μετά την υπογραφή της σύμβασης. Η σχετική ανάθεση της σύμβασης έγινε από την Υπογραμματεία της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) τον Ιούνιο του 2009, με το εκτιμώμενο κόστος να φθάνει τα 100 εκατομμύρια ευρώ περίπου. Η ναυπήγηση των 8 συνολικά ταχύπλοων μεταγωγικών πλοίων ξεκίνησε στις 29 Ιανουαρίου 2010, με την καθέλκυση του πρώτου να πραγματοποιείται τον Οκτώβριο του 2010.

Σύμφωνα με τη ναυπηγική εταιρία Fultrans στην Κωνσταντινούπολη, τα πλοία έχουν εκτόπισμα 1155 μετρικών τόνων με φόρτο, μήκος 79,75 μέτρα, πλάτος 11,7 μέτρα και μέγιστη ταχύτητα 20 κόμβοι. Το πλοίο μπορεί να μεταφέρει για παράδειγμα 3 άρματα μάχης με πλήρη ταχύτητα.

Η μονάδα παραγωγής ενέργειας περιλαμβάνει δύο πετρελαιοκινητήρες MTU 16V4000 M70. Με πλήρες φόρτο, το πλοίο αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 18 κόμβων. Η εμβέλεια των πλοίων με πλήρες φορτίο και ταχύτητα 16 κόμβων φτάνει τα 400 ναυτικά μίλια. Όσον αφορά την μεταφορική ικανότητα του, το πλοίο μπορεί να μεταφέρει φορτίο 320 τόνων με ωφέλιμη επιφάνεια καταστρώματος 300 τετραγωνικά μέτρα. Με ενισχυμένο το σκάφος, μπορούν να μεταφερθούν έως και 420 τόνοι φορτίου, με μειωμένη ταχύτητα.

Η κύρια τακτική-τεχνική απαίτηση του Τουρκικού Ναυτικού, είναι η ικανότητα να αναπτύσσεει μεγάλη ταχύτητα, σε σύντομο χρονικό διάστημα, με μέγιστο φορτίο. Το ναυπηγείο ικανοποίησε αυτές τις παραμέτρους, χρησιμοποιώντας μια ειδική μορφή κύτους, η οποία παρέχει υψηλή απόδοση και υδροδυναμική σταθερότητα (τουλάχιστον 0,95 μέτρα στην πλώρη και τουλάχιστον 2,35 μέτρα στην πρύμνη, με το μέγιστο φορτίο).

Η μεταβίβαση του πρώτου σκάφους από το ναυπηγείο στην SSM, αναμένεται τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου. Η παράδοση 3 πλοίων στο Τουρκικό Ναυτικό έχει προγραμματιστεί εντός 3 μηνών.

Τον Μάρτιο του 2010, η ναυπηγική εταιρία επιλέχθηκε από την Υπογραμματεία της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) για το πρόγραμμα κατασκευής δύο νέων 7125-τονων ελικοπτεροφόρων για το Τουρκικό Ναυτικό. Η σύμβαση αναμένεται να συναφθεί κατά τη διάρκεια του 2011.

http://www.fox2magazine.net/τουρκία/2876-Ιλιγγειώδης-ο-ρυθμός-του-έργου-των-ταχύπλοων-αποβατικών-του-Τουρκικού-Ναυτικού.html

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP