Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Ερντογάν: Είναι ανισόρροποι!


Ειδικού Συνεργάτη

Μετά τα σκ… του κ. Στρος Καν, το διεθνές λεξιλόγιο πολιτικών ανδρών εμπλουτίστηκε αυτή τη φορά από τον Ταγίπ Ερντογάν, που χαρακτήρισε «ανισόρροπους» τους συντάκτες της Έκθεσης Προόδου που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Ανισόρροποι λοιπόν όσοι βλέπουν την αλήθεια και μόνο ο κ. Ερντογάν ισορροπημένος επειδή θέλει να επιβάλει τις απόψεις του σε όλο τον κόσμο. Οι συντάκτες της Έκθεσης, κατά την άποψη του Τούρκου πρωθυπουργού, εργάστηκαν κατά παραγγελία, χωρίς να διευκρινίζει ποιοι ήταν αυτοί που την παρήγγειλαν.

Σε ερώτηση μάλιστα δημοσιογράφου, αν προτίθεται να κάνει κάτι σύμφωνα με τις υποδείξεις της έκθεσης, με μεγάλη αλαζονεία είπε :»Δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα. Εκείνοι έχουν καθήκον να συντάσσουν εκθέσεις και εμείς να συνεχίσουμε αυτά που ξέρουμε. Τα πράγματα είναι πολύ απλά».


Τι έχουν να πουν για αυτά η κ. Μέρκελ και ο κ. Σαρκοζί; Για πόσο καιρό ακόμα θα θωπεύουν την Άγκυρα;

Ο Αβραάμ Λίνκολν έλεγε «μπορεί να κοροϊδεύεις έναν άνθρωπο μια ολόκληρη ζωή, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις όλο τον κόσμο για πολύ καιρό».

Ελπίζουμε να καταλάβει επιτέλους και η Αθήνα πώς σκέπτεται ο κουμπάρος και το καρντάσι μας.

Καλά θα κάνει πάντως ο κ. Ερντογάν, να μη θυμώνει με τους Ευρωπαίους και να φροντίσει να κάνει κάτι για το λαό του, γιατί, όπως γράφουν οι Τούρκοι αρθρογράφοι, η κατάσταση της χώρας τους είναι τραγική, παρά τα μυωπικά γυαλιά που φορά ο ελληνικός ηλεκτρονικός Τύπος και την παρουσιάζει σχεδόν ως παράδεισο.
Ο αρθρογράφος της Χουρριέτ κ. Γιλμάζ Οζντίλ παρομοιάζει τη χώρα του με την Ερυθραία της Αφρικής! Με το γλαφυρό ύφος του γράφει , μεταξύ άλλων , τα εξής:


«Η Ερυθραία νιώθει υπερήφανη μαζί σας.
Τι πειράζει αν πληρώνουμε την πιο ακριβή βενζίνη σε όλο τον κόσμο; Αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα. Η τιμή της βενζίνης είναι ίδια και στην Ερυθραία που είναι μια ανεπτυγμένη δημοκρατία. Το κόμμα που κυβερνά ονομάζεται «Δικαιοσύνη και Δημοκρατία».
Κυβερνά μόνο ένα κόμμα, γιατί δεν υπάρχουν άλλα. Το 1995 υποσχέθηκαν να κάνουν εκλογές, αλλά τις ανέβαλαν για το 2001. Από το 2001 έκλεισαν όλες τις εφημερίδας και φυλάκισαν τους δημοσιογράφους που τους ασκούσαν κριτική. Συνέλαβαν επίσης όσους τόλμησαν να ιδρύσουν ένα κόμμα.
Υπάρχουν δήθεν βουλευτές και Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος επιλέγει τους υπουργούς. Γιάννης πίνει και Γιάννης κερνάει. Πρόκειται για κράτος φυλάρχου. Μέσος όρος παιδιών έξι για κάθε οικογένεια.
Επίσημη γλώσσα δεν υπάρχει. Ο καθένας μιλάει τη γλώσσα που θέλει. Δεν υπάρχει πρόβλημα βίζας, γιατί απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα.
Ο λαός είναι πολύ ευτυχισμένος και εμάς μας αγαπάει πολύ. Μόνο τους τελευταίους τρεις μήνες πάνω από χίλιοι πολίτες της Ερυθραίας θέλησαν να περάσουν με φορτηγά από την Τουρκία στην Ευρώπη. Δεν έχουμε εκεί Πρεσβεία, ούτε εκείνοι εδώ . Έχουμε όμως κοινές παραδόσεις.
Για παράδειγμα ο Αλή Μπασίρ που έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τη γενοκτονία στο Σουδάν κυκλοφορεί ελεύθερα και δεν συλλαμβάνεται μόνο στην Τουρκία και την Ερυθραία»…

http://nationalpride.wordpress.com/2011/03/14/ερντογάν-είναι-ανισόρροποι/#more-71748

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP