Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Μικροκομομοτηναίϊκα 02.03.2011


Αναφερθήκαμε χθες στην εκλογή του Αχμέτ Χατζηοσμάν στην προεδρία της άτυπης συμβουλευτικής επιτροπής της μειονότητας και στη διαμάχη με τον πρώην πρόεδρο της ένωσης Δυτικοθρακιωτών της Κωνσταντινούπολης, Φερούχ Οσκάν.
-Το μεγάλο, όμως, παρασκήνιο ώστε να καμφθούν οι ενστάσεις του τέως προέδρου και ψευτομουφτή Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ και να συναινέσει στην εκλογή του βουλευτή, παίχθηκε πριν από ένα μήνα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησαν οι δύο ψευτομουφτήδες στην Άγκυρα συναντώντας τον υπουργό εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου.
-Και πήραν τη διαβεβαίωση ότι αν δεν αντιδράσουν, τότε οι μηχανισμοί του προξενείου θα βοηθήσουν στην επανεκλογή τους και στη διατήρηση της θρησκευτικής τους ιδιότητας.
-Βάζοντας, έτσι, ένα τέλος στις πρόσφατες διαμάχες βουλευτών και ψευτομουφτήδων, αλλά και τα σενάρια που τροφοδοτούσαν για αλλαγές και προτιμήσεις σε άλλα πρόσωπα.
-Θα κρατήσετε τις θέσεις σας εσείς, φέρεται ότι τους διαβεβαίωσε ο Νταβούτογλου, αλλά δε θα αντιδράσετε στην εκλογή του Χατζηοσμάν.

-Και από ότι δείχνουν τα γεγονότα, όλα πήγαν σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο.
-Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, για να δέσει με το καλό η συμφωνία ο Αχμέτ Νταβούτογλου, όταν θα βρεθεί στη Θράκη σε λίγες μέρες θα σηκώσει ψηλά τον πήχη της νομιμοποίησης των δύο ψευτομουφτήδων ως αντάλλαγμα για τις καλές υπηρεσίες που προσέφεραν.
-Όσο για τον Φερούχ Οσκάν, πληροφορίες αναφέρουν ότι δε θα αφήσει τη μάχη στα μισά, αλλά θα συνεχίσει τον πόλεμο των ανακοινώσεων, αφού πρόθεση του είναι να δραστηριοποιηθεί και επενδυτικά στην περιοχή με τον έτερο συνέταιρό του και αδελφό ενός πρώην βουλευτή, στο εμπόριο βαρέων σιδήρων.
-Επιχειρηματικότητα, πολιτική, ίντριγκες και παρασκήνιο σε πρώτο πλάνο.
-Ούτε μυθιστόρημα της Αγκάθας Κρίστι να ήταν.

http://www.xronos.gr/

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP