Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Τον Μάιο αναμένεται να παρουσιαστεί ο πρώτος τουρκικός πύραυλος cruise


Σύμφωνα με τουρκικές πηγές τον ερχόμενο Μάιο κατά την διάρκεια της έκθεσης στρατιωτικού υλικού IDEF 2011 στην Κωνσταντινούπολη, αναμένεται να παρουσιαστεί το νέο δημιούργημα της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας. Πρόκειται για τον πρώτο εγχώριας σχεδίασης και ανάπτυξης πύραυλο cruise με εμβέλεια 150 χλμ. Το πρόγραμμα ανάπτυξης του συστήματος ξεκίνησε το 2006, όταν ανατέθηκε από την κυβέρνηση Ερντογάν στο κρατικό ινστιτούτο ερευνών TUBITAK-SAGE η ανάπτυξη και η κατασκευή ενός πυραύλου cruise μέσης εμβέλειας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ανάπτυξης και σύμφωνα με τις τουρκικές πηγές η καθοδήγηση του συστήματος βασίζεται στο συνδυασμό συστημάτων GPS/INS, ενώ για το τελικό στάδιο της αποστολής το βλήμα θα χρησιμοποιεί σύστημα IIR της κρατικής εταιρείας Aselsan. Η πολεμική κεφαλή και ο κινητήρας του πυραύλου κατασκευάζεται από την εταιρεία Roketsan.

Για την ανάπτυξη και κατασκευή του κινητήρα η Roketsan συνεργάστηκε με την επίσης κρατική εταιρεία TEI. Για την ιστορία επισημαίνονται οι πληροφορίες που είχαν δημοσιευτεί στον τουρκικό τύπο το 2005 κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου Α/ΓΕΕΘΑ στο Πακιστάν, για την επικείμενη συνεργασία των δύο χωρών στην ανάπτυξη πυραύλων cruise.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP