Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Η Τουρκία αγοράζει ελικόπτερα Chinook


Σε άλλη μια μεγάλη παραγγελία στρατιωτικού υλικού προχωράει η Τουρκία, επενδύοντας ένα δισεκατομμύριο δολάρια στην προμήθεια ελικοπτέρων τύπου CH-47 Chinook. Ο ακριβής αριθμός δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη, θα είναι όμως από έξι έως δέκα μονάδες. Το αμερικανικό Κογκρέσο έχει ήδη εγκρίνει την προμήθεια και αναμένονται διαπραγματεύσεις με την εταιρία για τον καθορισμό της τιμής, η οποία πιθανότατα θα είναι που θα κρίνει και τον τελικό αριθμό των ελικοπτέρων του τύπου τα οποία θα προμηθευτεί η Τουρκία.

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, τα ελικόπτερα θα αξιοποιηθούν επιχειρησιακά από τις χερσαίες δυνάμεις της χώρας και τη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων. Οι Τούρκοι φέρονται διατεθειμένοι να διαπραγματευτούν σκληρά, όπως άλλωστε παγίως πράττουν, για την εξασφάλιση βιομηχανικού έργου για την αμυντική τους βιομηχανία.

Στα σχόλια των αναλυτών, η προμήθεια θεωρείται πολύ σημαντική αφού μέχρι στιγμής οι τουρκικές δυνάμεις χρησιμοποιούσαν ελικόπτερα τύπου Cougar και Blackhawk για να καλύπτει τις ανάγκες βαρέων μεταφορών (πέραν των μεταφορικών αεροσκαφών), κυρίως όμως στοιχεία πυροβολικού σε σημεία που δεν μπορούν να προσγειωθούν αεροσκάφη λόγω έλλειψης υποδομής.


defencepoint

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP