Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Δυσαρέσκεια Άγκυρας και για τον Έρογλου.


ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ


Στην Τουρκία, κυκλοφορούν έντονες φήμες για «δυσαρέσκεια» της Άγκυρας προς το πρόσωπο του πρόεδρου του «ψευδοκράτους», Ντερβίς Έρογλου. Η τουρκική κυβέρνηση τον θεωρεί υπεύθυνο που δεν εμπόδισε τα συλλαλητήρια και τα συνθήματα κατά της Τουρκίας.

Ο Έρογλου φαίνεται ότι έλαβε το μήνυμα και στη συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV αναγκάστηκε να δηλώσει πόσο αγαπά τη «Μητέρα Πατρίδα»!. « Ο κύριος Ερντογάν με γνωρίζει και με τον κύριο Τζεμίλ Τσιτσέκ ,(σ.σ αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης)έχουμε φιλία πολλών ετών. Γνωρίζουν πόσο πιστός είμαι προς τη «Μητέρα Πατρίδα». Δεν είμαι αδιάφορος» τόνισε ίδιος και συνέχισε « ίσως υπάρξουν διαφωνίες μέσα στην οικογένεια. Γνωρίζω ότι τα συνθήματα που ακούστηκαν και τα πανό που ανοίχτηκαν , στενοχώρησαν τους κυβερνώντες της «Μητέρας Πατρίδας». Αλλά και οι δηλώσεις που έγιναν πρέπει να πω ότι προκάλεσαν λύπη στους τουρκοκυπρίους.»
Ο Έρογλου εξέφρασε την ελπίδα πως σύντομα θα συναντηθεί με τον Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο πρόεδρος του «ψευδοκράτους», τόνισε ότι ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, στις συνομιλίες για το Κυπριακό «αστειεύτηκε» για το θέμα της έντασης με την Άγκυρα. « Τέτοιες αναταραχές με αποδυναμώνουν , ο Χριστρόφιας δεν μου ανέφερε το θέμα ξεκάθαρα αλλά μου έκανε ένα αστείο. Επίσης στην προηγούμενη μας συνάντηση μου είπε “αφού και μέρος του δικού σου λαού , είναι εναντίον των εποίκων . Φωνάζουν συνθήματα ότι έχει αλλάξει η δημογραφική σύνθεση”.

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=3163

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP