Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Βενιζέλος: "Παρακολουθούμε το εξοπλιστικό πρόγραμμα των Τούρκων"


"Το ΥΕΘΑ παρακολουθεί, καταγράφει και αξιολογεί συστηματικά τα εξοπλιστικά προγράμματα όλων των χωρών της περιοχής και ιδίως της Τουρκίας. Όλα τα σχετικά στοιχεία λαμβάνονται πλήρως υπ’ όψιν στην εθνική αμυντική σχεδίαση. Οι πολιτικές και διπλωματικές επαφές με την Τουρκία, τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, οι στρατιωτικές επαφές και όλες οι συναφείς διεργασίες δεν επηρεάζουν σε τίποτα την θεμελιώδη προτεραιότητά μας που είναι η διασφάλιση της εθνικής μας κυριαρχίας, της εδαφικής μας ακεραιότητας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων μέσα σε μια ευρύτερη περιοχή ειρηνική και σταθερή που θέλουμε να λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας", υποστηρίζει ο Ε.Βενιζέλος σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κ.Βελλόπουλος.

Η "παρακολούθηση" βέβαιως του θηριώδους εξοπλιστικού προγράμματος των Τούρκων δεν είναι ιδιαίτερα καθησυχαστική, αφού με την "παρακολούθηση" μόνο οι ισορροπίες στο Αιγαίο δεν αλλάζουν.
Υπενθυμίζουμε ότι η Hurriyet είχε δημοσιεύσει ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο η Τουρκία "μόνον για το 2011, έχει προγραμματίσει να ξοδέψει περίπου 4,5 δισεκατομμύρια $, ενώ το εξοπλιστικό της (δεκαετές) πλάνο, περιλαμβάνει 100 νέα μαχητικά αεροσκάφη F-35 Joint Strike Fighter Lightening ΙΙ, με προϋπολογιζόμενο κόστος στα 15 δισεκατομμύρια $, 30 νέα μαχητικά F-16 Block 50, καθώς και ευρύτερο εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων. Ακόμα είναι προγραμματισμένη η απόκτηση 6 συγχρόνων υποβρυχίων, τύπου U-291, με κόστος 3 δισεκ.$, καθώς και επιθετικά ελικόπτερα, με κόστος 7 δισεκ.$".


onalert

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP