Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Ο Ερντογάν, που ζήτησε από τον Μουμπάρακ “να ακούσει τη φωνή του λαού”, ζήτησε την παραπομπή Τουρκοκύπριων διαδηλωτών στη Δικαιοσύνη


Κάτω από δρακόντεια μέτρα των δυνάμεων ασφαλείας του κατοχικού καθεστώτος πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα έξω από την τουρκική «πρεσβεία» στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας εκδήλωση διαμαρτυρίας Τουρκοκυπρίων. Η κόντρα με την Τουρκία φουντώνει μετά από σκληρές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν για τους διαδηλωτές που μετείχαν πρόσφατα σε μεγάλο συλλαλητήριο εναντίον του πακέτου οικονομικών μέτρων της Άγκυρας στα κατεχόμενα.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας χαρακτηρίστηκε συμβολική από εκπρόσωπο της Τουρκοκυπριακής Συνδικαλιστικής Πλατφόρμας. Η διαδήλωση έγινε με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος χαρακτήρισε «ξεδιάντροπους» τους διαδηλωτές που μετείχαν στο ογκώδες συλλαλητήριο της 28ης Ιανουαρίου κατά των οικονομικών μέτρων.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε την παραπομπή στη Δικαιοσύνη των διαδηλωτών, που προσέβαλαν όπως είπε, την Τουρκία.
Η Τουρκοκυπριακή Συνδικαλιστική Πλατφόρμα προγραμματίζει προσεχώς νέο μεγάλο συλλαλητήριο.
Ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ είχε τη Δευτέρα στην Άγκυρα συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν με θέμα συζήτησης τις τελευταίες εξελίξεις στα κατεχόμενα.
Εν τω μεταξύ, το ΑΚΕΛ προσβλέπει ότι ο λαϊκός ξεσηκωμός των Τουρκοκυπρίων θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για συγκρότηση ενός ισχυρού κοινού μετώπου πάλης και αγώνα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων με στόχο την επίλυση του Κυπριακού και την επανένωση της Κύπρου και του λαού της.
Εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, ο Γιώργος Λουκαΐδης είπε ότι η δήλωση Ερντογάν πως η Κύπρος έχει στρατηγική σημασία για την Τουρκία, «επιβεβαιώνει με επίσημα διακηρυγμένο τρόπο τα πραγματικά κίνητρα της Άγκυρας για τη συνεχιζόμενη κατοχή μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP