Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Ερτογάν: Τούρκος, Άραβας και… σταυροφόρος.


ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Υδροηλεκτρικό φράγμα, στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας θεμελίωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μαζί με τον Σύρο ομόλογο του Νατζί Ιτρί. Ο τούρκος πρωθυπουργός με τις δηλώσεις του στην τελετή θεμελίωσης, προσπάθησε να στείλει μήνυμα ενότητας Τούρκων και Αράβων, δίνοντας παραδείγματα από την ιστορία. « Στην Αντιόχεια, Στην Κωνσταντινούπολη, στα Ιεροσόλυμα, στη Συρία, τον Λίβανο, στην Παλαιστίνη υπάρχουν απομεινάρια από κάστρα.

Αυτά τα κάστρα, χτίστηκαν για να προστατευθούν οι λαοί μας από τον εχθρό, από τις Σταυροφορίες. Τούρκοι, Άραβες και άλλες εθνότητες πολεμήσαμε μαζί, πεθάναμε μαζί. Και μετά τις Σταυροφορίες, για χίλια χρόνια στα εδάφη αυτά ζήσαμε μαζί.. Γίναμε αδέλφια.
Τώρα λέμε πως ανάμεσα στα αδέλφια δεν μπορούν να υπάρχουν προβλήματα, αν υπάρχουν θα βρεθούν λύσεις».
Ο Ερντογάν τόνισε για άλλη μια φορά τον «ηγετικό ρόλο» που θέλει να παίξει η Τουρκία στη Μέση Ανατολή, δηλώνοντας πως η χώρα του έχει ενδιαφέρον για οτιδήποτε συμβαίνει στην ευρύτερη περιοχή.
«Η υπόθεση στον Λίβανο δεν είναι ζήτημα μόνο του Λιβάνου, είναι και δικό μας ζήτημα. Το ζήτημα της Αιγύπτου, της Τυνησίας, δεν είναι υπόθεση μόνο των αδελφών μας που μάχονται , είναι και δική μας υπόθεση.
To Παλαιστινιακό δεν είναι μόνο ζήτημα των Παλαιστινίων είναι ζήτημα και της Συρίας και της Τουρκίας…. Στη Ραμάλα, στα Ιεροσόλυμα, κάθε παιδί που πεθαίνει από την πείνα, από την εξαθλίωση, από τη βία, από την πίεση είναι δικό μας παιδί» δήλωσε ο Ερντογάν δείχνοντας πως θέλει τη στενή συνεργασία με όλους τους λαούς της Μέσης Ανατολής.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP