Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Η B.T.T.A.D.K ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΛΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΜΟΛΟΤΟΦ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΡΟΔΟΥ


Η Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης (B.T.T.A.D.K) στις 26 Δεκεμβρίου ημέρα Κυριακή, δημοσιεύοντας δελτίο τύπου, κατήγγειλε την επίθεση που έγινε στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μουσουλμάνων Ρόδου.

Στην καταγγελία της Συμβουλευτικής επιτροπής αναφέρεται πως ¨Μάθαμε από τον τύπο σχετικά με την άσχημη επίθεση που έγινε στην Ρόδο σε βάρος του ιδρυθέντος από ομογενείς μας Πολιτιστικού Συλλόγου Μουσουλμάνων Ρόδου. Θέλουμε να τονίσουμε πως τέτοιου είδους επιθέσεις επιφέρουν ζημιά στο περιβάλλον ειρήνης και γαλήνης. Ως Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, με λύπη καταγγέλλουμε αυτήν την επίθεση, και καλούμε στο καθήκον τους αρμόδιους ώστε να μην επαναληφθούνε παρόμοια γεγονότα¨.

Όπως είναι γνωστό ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης(BTTDD) σχετικά με το θέμα στις 24 Δεκεμβρίου ανέφερε πως ¨ Μαθαίνουμε πως στο νησί της Ρόδου της Ελλάδας, προχτές οργανώθηκε επίθεση με μολότοφ η οποία προκάλεσε και ελαφρές ζημίες στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αδελφοσύνης Μουσουλμάνων Ρόδου. Καταγγέλλουμε με οργή αυτού του είδους τις επιθέσεις που δεν ωφελούνε τις δύο κοινότητες στον δρόμο τους προς την ειρήνη, και επιθυμούμε την συντομότερη δυνατή σύλληψη αυτών που την πραγματοποίησαν.¨.

Εφ. Μπιρλίκ 27-12-2010



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Οσμή προβικάτσιας στον αέρα και πάλι. Και εξηγούμαστε...τόσα χρόνια διαβιεί συκγεκριμένος αριθμός μουσουλμάνων στα Δωδεκάνησα χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Ξαφνικά η Τουρκία θυμήθηκε ότι υπάρχουν και αυτοί και προσπαθεί με κάθε τρόπο θα θέσει θέμα μειονότητας και να τους βάλει στο πακέτο των μουσλουμάνων της Θράκης στο πλαίσιο της αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης.

Μέχρις εδώ όλα καλά από την μεριά των γειτόνων, γιατί από τη δική μας την πλευρά... Πως θα ενταχθούν οι μουσουλμάνοι της Δωδεκανήσου στη Συνθήκη της Λωζάνης όταν αυτή υπογράφτηκε μίλαγε μόνο για τους μουσουλμάνους της Θράκης; (Οι δωδεκανήσιοι μουσουλμάνοι τότε το 1923 ήταν ακόμη υπό ιταλική κατοχή μιας και τα Δωδεκάνησα παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα το 1946).

Πάλι μαθήματα ιστορίας χρειάζονται κάποιοι....και ας φροντήσουν να στριμώξουν διπλωματικά έστω και μια φορά την Τουρκία στον τοίχο.

Αλήθεια γιατί αυτό το ενδιαφέρον μιας επιτροπής από τη Θράκη για τους μουσουλμάνους της Δωδεκανήσου;

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP