Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΣΧΕΔΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ


Ο Χατζηοσμάν γίνεται πρόεδρος της Συμβουλευτικής επιτροπής, οι Μουφτήδες φεύγουν !

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχμετ Χατζηοσμάν φέρεται πως το 2011 θα γίνει πρόεδρος στην Συμβουλευτική Επιτροπή των Τούρκων της Δυτικής Θράκης

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη και Αχμέτ Χατζηοσμάν, κατά την διάρκεια των επαφών τους στο γλέντι νεολαίας στις 27 Νοεμβρίου στον Σύλλογο Τούρκων Δυτικής Θράκης του Κέλστερμπαχ στη Γερμανία λέγεται πως έχουν δηλώσει ότι ¨Το 2011 θα αλλάξουν την Συμβουλευτική Επιτροπή και το σύστημα των μουφτήδων¨.

Το 2011 και το θέμα της μουφτείας και η Συμβουλευτική Επιτροπή !

Πηγές υποστηρίζουν πως οι βουλευτές Τσετίν Μάντατζη και Αχμέτ Χατζηοσμάν ενοχλούνται από τον πρόεδρο της Συμβουλευτικής Επιτροπής και εκλεγμένο μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε και από τον εκλεγμένο μουφτή Κομοτηνής Ιμπραίμ Σερήφ, πως το 2011 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν θα περάσει στην προεδρία της Συμβουλευτικής Επιτροπής και πως μέλη του συλλόγου Πλάτανος – γνωστά για την εγγύτητα τους στον Χαλίτ Ερέν- θα γίνουν μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής.

Να υπενθυμίσουμε πως στην σύναξη της 22 Οκτωβρίου στην Αθήνα του αρμόδιου για τους Τούρκους του εξωτερικού, υπουργού προεδρίας Φαρούκ Τσελίκ, πέραν των βασικών συλλόγων της μειονότητας, ανάμεσα σε δεκάδες συλλόγους της μειονότητας, είχε προσκληθεί μόνο ο σύλλογος Πλάτανος.

Να αρθεί ο Ισλαμικός νόμος, οι νέοι μουφτήδες έτοιμοι !

Πηγές αναφέρουν πως για τις πιθανές εκλογές μουφτήδων ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη ζήτησε να αρθεί ένα από τα πιο βασικά δικαιώματα της μειονότητας, το Ισλαμικό Οικογενειακό Δίκαιο και πως αυτήν του την άποψη την έχει περιγράψει στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Προσθέτουν μάλιστα πως η κυβέρνηση σε αυτή τη κατεύθυνση θα κάνει εκλογές και πως έχει υπάρξει σύγκλιση στο ότι η κυβέρνηση θα διορίζει όποιον επιθυμεί από τους τρεις που θα έχουν πάρει τους περισσότερους ψήφους.

Ποιοι θα είναι οι μουφτήδες που θα τους έχουν αφαιρέσει από τα χέρια το Ισλαμικό Οικογενειακό Δίκαιο !

Λέγεται πως ο νόμος με τον οποίον θα γίνουν οι εκλογές είναι πολύ κοντά στο νόμο για το σύστημα εκλογής μουφτήδων που είχε ετοιμάσει ο τέως ιδιαίτερος γραμματέας του βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, και πως οι βουλευτές πρότειναν στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την μεν μουφτεία Ξάνθης τον αρχισυντάκτη της εφημερίδα Μιλλέτ Φεϊζουλάχ Χασάνκαγια και για την μουφτεία Κομοτηνής τον εκλεγμένο βοηθό μουφτή Φεχίμ Κελαχμέτ.

Λέγεται πως το μεγαλύτερο εμπόδιο που βλέπουν μπροστά τους οι βουλευτές, είναι πως με την αφαίρεση του Ισλαμικού Οικογενειακού Δικαίου από τα ονόματα αυτά που σχεδιάζουν να φέρουν στις θέσεις των μουφτήδων, οι μουφτίες θα χάσουν τη σημασία τους και πως οι βουλευτές επιθυμούνε να τις θέσουν υπό τον έλεγχο τους.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP