Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Φόβος και τρόμος η WikiLeaks – Αποκαλύψεις εν όψει…


Ειδικού Συνεργάτη

Ανησυχία επικρατεί στις ΗΠΑ και την Τουρκία για τις επικείμενες αποκαλύψεις της Ιστοσελίδας WikiLeaks που θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με την αραβόφωνη εφημερίδα El Hayat που εκδίδεται στο Λονδίνο θα δημοσιευτούν έγγραφα που αποδεικνύουν τη βοήθεια που πρόσφερε η Τουρκία στην Αλ Κάιντα και οι ΗΠΑ στο ΡΚΚ. Οι αποκαλύψεις θα είναι βόμβες , κατά τον τουρκικό Τύπο , για τις δυο χώρες.

Στο μεταξύ, η πολυάριθμη αρμενική κοινότητα του Λιβάνου υποδέχθηκε με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας τον κ. Ερντογάν στο Αεροδρόμιο της Βηρυτού.
Οι Αρμένιοι φώναζαν συνθήματα εναντίον της Τουρκίας για την Γενοκτονία του 1915 και ζητούσαν τη συγνώμη της Άγκυρας για τα μαρτύρια που έκαναν στους προγόνους τους.

Οι διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν και στην Πλατεία Μαρτύρων , όπου οι διαδηλωτές ξήλωσαν τις αφίσες του κ. Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός χωρίς να δείξει την παραμικρή ενόχληση έλαβε το βραβείο του «Ηγέτη του 2010» που του απένειμε η Ένωση Αραβικών Τραπεζών για τη συμβολή του στην εδραίωση της ειρήνης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ο τιμώμενος «Ηγέτης της χρονιάς» κάλεσε τις χώρες της Μεσογείου να σχηματίσουν τη δική τους Schengen σύμφωνα με τα πρότυπα της Ε.Ε.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP