Σπορά μίσους από την Άγκυρα στην Θράκη
Σπορά μίσους κατά της Ελλάδας και ταυτόχρονη προετοιμασία για το επόμενο βήμα, ήταν η παρουσία της Σιμπέλ Μουσταφάογλου στις αυτοδιοικητικές εκλογές που πέρασαν. Σαφέστατη άποψή μας ήταν -και θα συνεχίσει να είναι- πως ο τουρκικός επεκτατισμός με τα μισαλλόδοξα μηνύματά του στην Θράκη, αυτή τη στιγμή μετρά τις δυνάμεις του για να προχωρήσει σε «ουσιαστικότερες» θέσεις, μακράν των σημερινών.
Δυστυχώς, όσο και αν κάποιοι θέλουν να πιστεύουν πως οι μουσουλμάνοι της Θράκης αγνόησαν τους τουρκόφρονες εθνικιστές, φανατικούς του τουρκισμού και της τροποποίησης της Θράκης σε τουρκικό προτεκτοράτο, εμείς πιστεύουμε ακράδαντα πως το καλοσχεδιασμένο «έργο» που παίζουν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες στην Ελληνική Θράκη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και χωρίς να συναντά κανένα εμπόδιο, αφού καταφέρνει και αποπροσανατολίζει την Ελληνική πλευρά, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει συνεχώς την δύναμή του το τουρκικό προξενείο.
Η συμμετοχή της κυρίας Σιμπέλ Μουσταφάογλου στις εκλογές που πέρασαν αποδεικνύει αυτό ακριβώς το σκεπτικό. Το «Πρώτο Βήμα για την Ισότητα», το εθνικιστικό ψηφοδέλτιο των τουρκοπρακτόρων προσπάθησε με την συμμετοχή του να επιτύχει δύο στόχους ταυτόχρονα.
Ο πρώτος στόχος της κυρίας Σιμπέλ Μουσταφάογλου ήταν να δημιουργήσει την εντύπωση πως τελικά οι μουσουλμάνοι της Θράκης (στην πλειονότητά τους) αδιαφόρησαν στο εθνικιστικό κάλεσμα, ενώ ταυτόχρονα, μέσα από το «πανηγυρικό εθνικιστικό κλίμα», κανείς δεν παρατηρούσε την ταύτιση της Άγκυρας με τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ στο ψηφοδέλτιο του Γιαννακίδη (εκλέχθηκε περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης). Ο αποπροσανατολισμός, πέτυχε απολύτως. Η κυρία Σιμπέλ τράβηξε τα «φώτα του ενδιαφέροντος», ενώ η ουσιαστική δουλειά για την εκλογή του περιφερειάρχη γινόταν απρόσκοπτα. Η μπανανόφλουδα είχε τοποθετηθεί στο κατάλληλο σημείο και τον ρόλο αυτό η κυρία Σιμπέλ τον έπαιξε άριστα, αφού τελικά οι πέντε πρώτοι του συνδυασμού του κυρίου Γιαννακίδη ήταν μουσουλμάνοι, κάνοντάς όλους πλέον να αναμένουμε με αγωνία τι θα συμβεί στα περιφερειακά συμβούλια, τι θέσεις θα παίρνουν οι «εκλεκτοί» και τι εισηγήσεις θα κάνουν οι «πρώτοι» του κυρίου Γιαννακίδη.
Ο δεύτερος στόχος της κυρίας Σιμπέλ Μουσταφάογλου ήταν να περάσει το σαφές μήνυμα πως στην Θράκη υπάρχουν και ζούνε Τούρκοι, που επιτέλους τόλμησαν να «σηκώσουν κεφάλι» απέναντι στους Έλληνες καταπιεστές τους. Σε αυτό το σημείο, προσπαθεί -η τουρκική καλοσχεδιασμένη επεκτατική πολιτική- να επιτύχει την γέννηση του καταπιεσμένου τουρκικού στοιχείου στην Ελληνική Θράκη. Προσπαθεί να συγκεντρώσει έναν μικρό –αλλά αισθητό- αριθμό ψηφοφόρων, τόσο όσο για να μην τραβήξει το πολιτικό ενδιαφέρον της Αθήνας.
Σκοπός της υποψηφιότητας της κυρίας Σιμπέλ λοιπόν ήταν –και συνεχίζει να είναι- η ανενόχλητη δημιουργία «τουρκικής υποδομής», ακολουθώντας το γνωστό σενάριο της Κύπρου. Η πολιτική της αυτή παρουσία της δίνει ήδη το δικαίωμα της παράστασής της σε διεθνή φόρα, όπου θα εκτοξεύει καταγγελίες εις βάρος της Ελλάδας, δημιουργώντας έτσι ένα κλίμα για το μέλλον. Το όνομα, εξάλλου, του συνδυασμού της, είναι σαφές: «Το πρώτο βήμα…» Και τελικά, το πρώτο αυτό βήμα για τις επερχόμενες εξελίξεις, έχει ήδη γίνει.
Πώς ακριβώς όμως λειτούργησε η κυρία Μουσταφάογλου Σιμπέλ αυτές τις προεκλογικές ημέρες; Πώς προσπάθησε να συρρικνώσει τους μουσουλμάνους αλλά και να αποπροσανατολίσει ταυτόχρονα μέσω του εκλογικού αποτελέσματος; Δυστυχώς, η δράση της δεν συνοδεύτηκε και από τα όσα ο νόμος ορίζει. Και αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο την κυρία Σιμπέλ, αλλά και αρμόδιους κρατικούς λειτουργούς (βλ. Δικαιοσύνη) που κώφευσαν στα μηνύματα μισαλλοδοξίας που «έσπειρε» υπό την ανοχή του Ελληνικού κράτους, η κυρία Μουσταφάογλου, εκλεκτή του Γιώργου Παπανδρέου…
Διαβάζουμε λοιπόν στον Αντιφωνητή
Στίς 5 Νοεµβρίου οἱ ὑποψήφιοι τῆς λίστας µίλησαν στό χωριό Τυχηρό. Ἐκεῖ λοιπόν, µεταξύ ἄλλων, ὁ Ἀλή Τσαβούς, πού ἔχει ἀναλάβει τήν προεδρία τοῦ κόµµατος DEB τῶν τουρκοφρόνων, τόνισε καί τά ἑξῆς: «Είπα στην κυρία Σιµπέλ Μουσταφάογλου πως το Τυχηρό είναι πολύ εθνικιστικό χωριό, ένα πολύ τουρκικό χωριό, να αρχίσουµε από εκεί. Διότι αποτελεί το Τσανάκκαλε της Δυτικής Θράκης. Όταν µιλάµε για τουρκισµό, στο µυαλό µας έρχεται το Τυχηρό». Θυµίζω ὅτι αὐτά δέν εἶναι λόγια ἀξιωµατικοῦ στούς στρατιῶτες του πρίν τή µάχη, ἀλλά ὑποψηφίου σέ… δηµοτικές ἐκλογές!
Ὁ ἴδιος πράκτορας µίσους µίλησε καί στήν προεκλογική µάζωξη τῆς Σιµπέλ στή συνοικία Κίρ Μαχαλέ τῆς Κοµοτηνῆς: «…Μη φοβάσαι κύριε Κοτσάκη, κύριε Πετρίδη. Ελάτε και µιλήστε για τις διακρίσεις σε βάρος των Τούρκων, και µετά ξέρει αυτός ο λαός τι θα κάνει. Βλέπουµε στον δήµο από τους 200 υπαλλήλους, µόνο οι δύο είναι Τούρκοι. Όχι, εµείς αυτό δεν το δεχόµαστε. Αν δεν πάρετε 50-60 υπαλλήλους, µια µέρα αυτή η δηµαρχία θα πέσει στο κεφάλι σας. Προσέξτε σας το λέω από εδώ. Αν δεν πάρετε 50-60 Τούρκους υπαλλήλους, αν δεν υπηρετήσετε τις δικές µου γειτονιές, αυτήν τη δηµαρχία θα την γκρεµίσουµε στο κεφάλι σας. Εµείς δεν πάµε εκεί να είµαστε στην σκιά των Ελλήνων. Θα δείτε τι θα κάνουµε µετά τις εκλογές. Εµείς παραλάβαµε την σηµαία του συγχωρεµένου γιατρού Αχµέτ Σαδίκ.
(…) Οι εχθροί πλέον έχουν φοβηθεί. Ακόµα και ο κύριος Παπανδρέου κάλεσε τους µειονοτικούς βουλευτές και τους ρώτησε «Τι γίνεται στην Δυτική Θράκη; Τι γίνεται στην Δυτική Θράκη;» Ο Τούρκος της Δυτικής Θράκης πλέον θέλει να σηκώσει το κεφάλι του από αυτήν την ταλαίπωρη ζωή. (…) Ως πρόεδρος του κόµµατος Φιλία-Ισότητα –Ειρήνη, εσείς δεν µπορείτε να εφαρµόσετε αυτό το σχέδιο πόλης, δεν µπορείτε να γκρεµίσετε σπίτια Τούρκων. Εµείς θα σταθούµε µπροστά στις φαγάνες! Το λέω από εδώ. Να δούµε αυτοί που είναι δίπλα στους Έλληνες, θα µπορέσουν να υψώσουν τη φωνή τους στο δηµοτικό συµβούλιο; Εµείς δεν πάµε µετά τις εκλογές να καθόµαστε σε αυτό το δηµοτικό συµβούλιο, αλλά µε ψηλά το κεφάλι πάµε να υπερασπιστούµε τα θέµατα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Πάµε να σπάσουµε εκείνο το τραπέζι, να µας φοβούνται».
Σκεφτεῖτε νά ἔβγαινε ἕνας πλειονοτικός ὑποψήφιος νά µιλοῦσε ἔτσι κατά τῶν ἄλλων, τί εἶχαν νά τοῦ σούρουν! Τώρα ΟΛΟΙ ΜΟΚΟ, περιορίζονται σέ µερικές γενικόλογες καταδίκες τῶν ἔξαλλων φωνῶν «ἀπ΄ ὅπου κι ἄν προέρχονται» (λές κι ἀκούγεται ποτέ κάποιος χριστιανός στήν Κοµοτηνή νά ἐκφράζεται ἔτσι!) καί προσπερνᾶνε, δῆθεν γιά νά µήν τοῦ δώσουν ἀξία!
Μά καί οἰκονοµικά «ἐπιχειρήµατα» ἐπιστρατεύτηκαν ἀπό τόν συνδυασµό. Μιλώντας στόν Ἥφαιστο ἡ Σιµπέλ δήλωσε: «Πρέπει πλέον να σωθούµε από τη φτώχεια,να υπάρξουν δουλειές για τους νέους και τα παιδιά µας. Αυτό το κράτος και αυτή η κυβέρνηση, αυτό το έθνος δεν µπορούν να τα κάνουν αυτά. Αυτή η χώρα είναι µπατιριµένη. Εµείς θα φέρουµε βοήθεια από την Τουρκία, θα ανοίξουν βιοµηχανίες εδώ και θα υπάρξουν δουλειές για τους νέους». Καί συµπλήρωσε τά ἀπαραίτητα τουρκοπρεπῆ: «πρέπει να διδαχθούν τα παιδιά της περιοχής τη θρησκεία τους και τις γιορτές τους, ώστε σε δέκα χρόνια να µπορούν να λένε «είµαστε Τούρκοι», «η ψήφος των Τούρκων δεν πρέπει να πάει στους Τούρκους των άλλων συνδυασµών, αλλά στον τουρκικό συνδυασµό».
Τέλος, ὑπῆρξαν κι ἄλλα στοιχεῖα πού σηµειολογικά παρέπεµπαν στόν ὀθωµανισµό. Π.χ. ὅταν στίς 2 Νοεµβρίου ἡ Μουσταφάογλου ἐπισκέφτηκε τό µειονοτικό χωριό Μεγάλο Δουκᾶτο (πῶς λέµε Λουξεµβοῦργο; Ἔ, καµµία σχέση!), µουσική υπόκρουση ἔπαιζε ἕνα ἀπό τά πιό γνωστά ὀθωµανικά στρατιωτικά ἐµβατήρια. Τή µουσική του δέν µποροῦµε νά σᾶς τή µεταφέρουµε, ὅµως ἰδού οἱ στίχοι του:
Ο παππούς των προγόνων σου, ο πατέρας της γενιάς σου
Ο παππούς των προγόνων σου, ο πατέρας της γενιάς σου
Ω γενναίο Τουρκικό έθνος
Οι στρατιές σου πολλές φορές δοξάστηκαν στον κόσµο
Οι στρατιές σου πολλές φορές δοξάστηκαν στον κόσµο
Τουρκικό έθνος, Τουρκικό έθνος
Τουρκικό έθνος, Τουρκικό έθνος
Αγάπα µε πάθος το έθνος σου
Κατέστρεψε τους εχθρούς της πατρίδας σου
Να υποστούνε την ταπείνωση.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσουμε πως ο ρόλος της κυρίας Μουσταφάογλου Σιμπέλ βρίσκεται μόνο στην αρχή. Αποτελεί τον προπομπό δραματικών εξελίξεων στην Θράκη. Η πολιτική της ύπαρξη, η προεκλογική της δράση και οι αγαστές σχέσεις της τόσο με την Άγκυρα όσο και με το Μαξίμου, καταδεικνύουν μία εξελισσόμενη προσωπικότητα που εργάζεται μεθοδικά για την επιβολή ενός άτυπου απαρτχάιντ μισαλλοδοξίας και που πιθανότατα προετοιμάζει την εμφάνιση νέων απαιτήσεων από την Άγκυρα και νέων πιέσεων από την Ευρώπη και την Αμερική.
Κωνσταντίνος
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου