Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ-ΤΟΥΡΚΙΑ-ΣΤΑΣΗ ΟΜΠΑΜΑ.


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

Κλίμα δυσφορίας και δυσαρέσκειας επικρατεί σε Ισραηλινούς Πολιτικό -στρατιωτικούς κύκλους, αναφορικά με την «χαλαρή» στάση ΟΜΠΑΜΑ απέναντι στην ΤΟΥΡΚΙΑ, σχετικά με το θέμα της ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ του ΝΑΤΟ.
Ειδικότερα «επικρίνεται» ο ΟΜΠΑΜΑ αλλά και κύκλοι της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ότι ενέδωσαν στις «πιέσεις» ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ να μην συμπεριληφθούν στο νέο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΔΟΓΜΑ της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ τα γνωστά αντιδυτικά κράτη ΣΥΡΙΑ και ΙΡΑΝ , που τα τελευταία δυο χρόνια είναι οι προνομιακοί φίλοι της ΑΓΚΥΡΑΣ, και τα οποία διαθέτουν πυραύλους (βαλλιστικούς και διαφόρων κατηγοριών) που μπορούν να πλήξουν κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ.



Σημειώνεται ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗΣ, αλλά οι Ισραηλινοί διαφωνούν ΚΑΘΕΤΑ με το να δοθεί η ΔΙΟΙΚΗΣΗ του ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ της ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗΣ στην ΤΟΥΡΚΙΑ(όπως ζητάει επίμονα ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ).
Κάτι τέτοιο –μου έλεγε Ισραηλινός αναλυτής το πρωί σε ΕΜΑΙL του θα αδρανοποιούσε το όλο σύστημα , αφού η ΑΓΚΥΡΑ θεωρεί την ΤΕΧΕΡΑΝΗ και την ΔΑΜΑΣΚΟ ως συμμάχους. ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP