Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Το Αιγαίο παραμένει υπό συζήτηση… δυστυχώς!


Η αποκάλυψη της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, είναι σημαντική και εξαιρετικά διδακτική. Σημαντική, γιατί σίγουρα αποτελεί δημοσιογραφική επιτυχία, ασχέτως του πως αποκτήθηκε αλλά και γιατί κατέδειξε τους παράλληλους μυστικούς διαδρόμους, μέσω των οποίων για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται πως η αγαπημένη πολιτική επιλογή του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου (όπως κι όταν ήταν υπεξ) παραμένει η μυστική διπλωματία αντίθετα από τις δήθεν διακηρύξεις για διαφάνεια.
Διαδακτική για όσους ασχολούνται με την εξωτερική πολιτική, όπως για παράδειγμα του Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, τα μέλη του οποίου ουδέποτε ενημερώθηκαν για τις αναφερόμενες στο έγγραφο επαφές, συζητήσεις και δεδομένα. Η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός και ο ο υπεξ Δ. Δρούτσας τους κορόιδευαν ανοιχτά λέγοντας τους ό,τι ήθελαν αλλά πάντως, όχι την αλήθεια κρατώντας τους μακριά από την πραγματικότητα.

Ο ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟΣ αισθάνεται δικαιωμένος γιατί αποδεικνύεται περίτρανα πως οι κατ εξακολούθηση εξαπάτηση του Ελληνικού λαού που καταγγέλλει εδώ και ένα χρόνο (όπως και παλαιότερα) επιβεβαιώνεται με τον πλέον περίτρανο τρόπο. Γιατί κάθε φορά που μιλούσαμε ή αναδεικνύαμε τη μυστική διπλωματία που ασκεί ο πρωθυπουργός (Σκόπια, Βαλκάνια, κλπ) το ΥΠΕΞ είτε διέψευδε είτε σύριζε…κλέφτικα. Τώρα που τους έπιασαν “κλέφτες” τους ίδιους, λένε και πάλι ό,τι θέλουν.
Γιατί η πραγματικότητα είναι μια. Με την Τουρκία ατύπως ή επισήμως συζητούν για όλα τα θέματα ακόμη κι εκείνα που αποτελούν κίνδυνο για την ακεραιότητα της χώρας. Το τι θέση λαμβάνουν έχει μικρή σημασία. Σημασία έχει ότι για μερικά πράγματα μια χώρα (όχι η δική μας) δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων…

Ο ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟΣ

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP