Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Με επιστολή της που δημοσιεύεται αυτούσια στο «Χ» » υποστηρίζει ότι δεν υιοθετεί την λέξη «γκιαούρ» για χριστιανούς συμπολίτες της


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ «ΧΡΟΝΟ» ΤΗΣ ΣΙΜΠΕΛ ΜΟΥΣΤΑΦΑΟΓΛΟΥ
«Προς εφημερίδα «Χρόνος»
Στην από 14/10/2010 εφημερίδα σας με αριθμό φύλλου 12516 με τίτλο «Να δοθεί η ψήφος του Τούρκου στον Τούρκο και όχι στον Γκιαούρ» σχετικά με την συνέντευξη Τύπου των δύο ανεξάρτητων συνδυασμών της μειονότητας στην Κομοτηνή και στην Ξάνθη θέλω να επισημάνω ότι στην συγκεκριμένη συνέντευξη ουδέποτε δεν ειπώθηκε από κανέναν η λέξη «Γκιαούρ» ούτε αναφέρθηκε η συγκεκριμένη λέξη σε καμία συνέντευξη. Το πνεύμα της συγκέντρωσης ήταν εντελώς φιλικό με απόλυτο σεβασμό προς όλους τους συνανθρώπους μας ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας ή ιθαγένειας. Πιστεύω και προσδοκώ ως Σιμπέλ Μουσταφάογλου ότι εκ παραδρομής και από λάθος ενημέρωση γράφτηκε η συγκεκριμένη λέξη και θα ήθελα να διορθωθεί το κείμενο προβάλλοντάς το στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας σας, στην ίδια ακριβώς σελίδα (πρωτοσέλιδο), στο ίδιο ακριβώς μέγεθος. Εάν για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζω δεν διορθωθεί εντός δύο ημερών θα κινηθώ δικαστικά εναντίον της εφημερίδας σας. Σας ενημερώνω επίσης ότι η συγκεκριμένη επιστολή θα αποσταλεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της περιοχής.
Η υποψήφια δήμαρχος Κομοτηνής
Σιμπέλ Μουσταφάογλου
Η επιστολή αυτή έχει αποσταλεί για διόρθωση του συγκεκριμένου άρθρου και δεν αποτελεί διαφημιστικό υλικό».

Σημείωμα Σύνταξης
Παρακολουθούμε την γέννηση του εγχειρήματος του ανεξάρτητου συνδυασμού της Σιμπέλ Μουσταφάογλου, τον οποίο ακολουθούν κι άλλοι συνάδελφοί της στην Ξάνθη. Έχουμε σταθεί με κριτικό πνεύμα σ’ αυτή την κίνησή της γιατί παρουσιάζει τον εαυτό της ως άτομο που πολεμάει τις αδικίες και διακρίσεις σε βάρος των ομοθρήσκων της και όλα αυτά σε μια περίοδο που τα εθνικιστικά κινήματα και τα εθνοκεντρικά κόμματα έχουν θεωρηθεί ως τροχοπέδη για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και η αιτία για το πισωγύρισμα των κοινωνιών.
Άλλωστε η κ. Σιμπέλ Μουσταφάογλου είναι η τελευταία που πρέπει να μιλά για διάκριση σε βάρος της καθώς είχε λάβει την πλήρη εμπιστοσύνη υψίστων θεσμικών παραγόντων, του ίδιου του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ήταν εκ των δεξιών του Γιώργου Πεταλωτή και από τους πιο ήπιους ανθρώπους στον χώρο των θεσμικών της μειονότητας.

Ελπίζουμε να θυμάται η κ. Σιμπέλ Μουσταφάογλου ότι την περίοδο που συζητιόταν ο διορισμός της ως διοικήτριας στο νοσοκομείο «ο Χρόνος» ήταν ο μόνος που στήριξε την επιλογή της, άρα αλλού πρέπει να αναζητήσει τους …εν δυνάμει εχθρούς της και αντιπάλους της.
Αναφορικά με το χθεσινό πρωτοσέλιδο η εφημερίδα μας, όπως προκύπτει και από το ρεπορτάζ, απλώς εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι συνδυασμοί και οι πέριξ αυτών, επαναφέρουν την γραμμή που έχει καταδικαστεί στην συνείδηση όλων των πολιτών του «ψήφος Τούρκος στον Τούρκο κι όχι σε Γκιαούρ» όπως αυτή έχει άλλωστε διατυπωθεί και καταγραφεί οπτικοακουστικά. Μια αναζήτηση στο διαδίκτυο πείθει και δημοσιογραφικά στον τουρκόφωνο Τύπο αποτελώντας τον μπούσουλα της εθνικιστικής υστερίας των διαχωριστικών γραμμών που βάζουν.

Την εικόνα του ρεπορτάζ του «Χ» συμπληρώνει και το σχετικό κείμενο της Μπιρλίκ ο εκδότης της οποίας Ιλχάν Ταχσίν είναι γραφείο Τύπου του κόμματος DEB και η σύζυγός του υποψήφια με τον ανεξάρτητο συνδυασμό. Συγκεκριμένα στο φύλλο της 12-10-2010 έγραφε, «όπως δήλωσαν οι Σιμπέλ Μουσταφάογλου και Χουσεΐν Αχμέτογλου όπως και στις προηγούμενες εκλογές η ψήφος του Τούρκου στον Τούρκο… θα βοηθήσει να ψηφιστούν οι ανεξάρτητοι συνδυασμοί και να έρθουν οι επιτυχίες.»
Καταλαβαίνουμε την ευαισθησία της κ. Σιμπέλ ως προς το «γκιαούρ», φρασεολογία που σαφέστατα δεν της την αποδώσαμε. Ανήκει όμως σε άλλους σαρικοφόρους και μη που την περιτριγυρίζουν για ίδιο συμφέρον. Μπορεί να το δει κανείς εύκολα με μια αναζήτηση στο you tube, γιατί δεν παύσαμε ποτέ να πιστεύουμε ότι έχει ένα αν μη τι άλλο διαφορετικό επίπεδο εκφοράς του λόγου.

«Ο Χρόνος» προσπάθησε πολλές φορές με τους δημοσιογράφους του να επικοινωνήσει με την κ. Μουσταφάογλου δίνοντας της βήμα μέσα από μια συνέντευξη που θα ανίχνευε πολλά πράγματα και ίσως θα αποκαθιστούσε την εικόνα της, αλλά δεν επιτεύχθηκε γιατί κάποιοι προφανώς θέλησαν να την περιχαρακώσουν περεταίρω ακόμη και με διαύλους επικοινωνίας που είχε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια λόγω της δημόσιας και της θεσμικής της θέσης.

Στην εφημερίδα μας δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές για την τοπική κοινωνία κι ελπίζουμε ότι η κ. Σιμπέλ Μουσταφάογλου συμμερίζεται την άποψή μας ότι παρήλθαν οι εποχές όπου η καταπίεση, η ανισότητα και οι διαχωριστικές γραμμές ανθούσαν.
Η κοινωνία και η πολιτεία έχουν κάνει μεγάλα βήματα εκδημοκρατισμού και η εφημερίδα αυτή προσφέρει βήμα σε όλους υποψήφιους συμπολίτες μας να συνθέσουν το προφίλ του αύριο που καλούνται να υπηρετήσουν μέσα από τον Καλλικράτη. Υβριστικά συνθήματα για χριστιανούς για μουσουλμάνους και άλλους υποψηφίους που με λαϊκισμό ακούμε να αναπτύσσονται σε καφενεία για να υποστηριχθεί ο συνδυασμό τους δεν θα θέλαμε να υπάρχουν.

Η μόρφωση και αισθητική παιδεία της κ. Μουσταφάογλου δεν έχει καμία σχέση με τον τρόπο που διοχετεύτηκε η απάντησή της, αφού καμπαρντινοφόρος κύριος ήρθε χθες το βράδυ κι άφησε ένα φάκελο που περιείχε το παρόν δακτυλογραφημένο κείμενο. Δίχως λογότυπο συνδυασμού και κανένα αναγνωριστικό στοιχείο πέρα από μια δυσανάγνωστη μονογραφή, με ορθογραφικά λάθη, που δυσκολευτήκαμε να δεχθούμε ότι προερχόταν από την υποψήφια γιατί δεν ταιριάζει αυτού του είδους επικοινωνία στην χαμογελαστή μας Σιμπέλ.
Αυτές οι συμπεριφορές δείχνουν τα φοβικά σύνδρομα που την διακατέχουν, αφού άλλαξε άρδην περιβάλλον και προσπαθούν να της επιβληθούν στην νέα σελίδα της ζωή της, τα οποία δεν ταιριάζουν στην Σιμπέλ που κάποτε πιστέψαμε.

εφ. Ο ΧΡΟΝΟΣ

Σχόλιο Ιστολογίου

Εμείς από εδώ έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Οι μειονοτικοί κύκλοι για τους οποίους αποφάσισε να συμπαραταχθεί η κ. Μουσταφάογλου μέσω των εφημερίδων και περιοδικών τους, έχουν προβάλλει το σύνθημα "ο τούρκικος ψήφος στον Τούρκο υποψήφιο", καλύπτοντας σε ρεπορτάζ την συνάντηση των 3 μουσουλμάνων υποψηφίων για το δήμο Ιάσμου (που τελικά έμειναν 2), κατά την οποία αποφάσισαν την πρώτη Κυριακή να δώσουν ο καθένας τον αγώνα του για τον συνδυασμό του αλλά την δεύτερη Κυριακή να υποστηριχθεί αυτός που θα περάσει στον δεύτερο γύρο (με αντίπαλο τον κ. Αμούτζα).

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP