Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Πρωινή επίσκεψη των τουρκικών μαχητικών – Μετρούν τους χρόνους αντίδρασης της Π.Α.


Πρωινές ανησυχίες απέκτησε η τουρκική Αεροπορία στο Αιγαίο: Επί δύο συνεχείς ημέρες, χθες και σήμερα, προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν την Π.Α. εισερχόμενοι στο Αιγαίο με σχηματισμούς στις 08.00 το πρωί και όχι μεταξύ 09.00-10.00 όπως επιχειρούν τόσα χρόνια.
Χαρακτηριστικό είναι ότι οι πιλότοι τους εφαρμόζουν τα δυτικό «ωράριο» και ξεκινούν την βάρδια τους (εκτός από τα αεροσκάφη επιφυλακής) στις 09.00 το πρωί, ποτέ πριν (οι έλληνες συνάδελφοί τους ξεκινούν την εργάσιμη ημέρα του στις 07.30).

Και δεν υπήρχε κάποια άσκηση που να δικαιολογεί τέτοια δραστηριότητα ενωρίτερα. Κύκλοι της Π.Α. εκτιμούν ότι έγινε στο πλαίσιο δοκιμών ετοιμότητας της Π.Α., να δούν δηλαδή τους χρόνους αντίδρασης της ελληνικής πλευράς.
Κάτι ανάλογο με παραβιάσεις και παραβάσεις είχαμε και πριν μερικούς μήνες όιταν εισήλθαν στο Αιγαίο … Κυριακή, κάτι που επίσης ποτέ μέχρι τότε δεν έκαναν.
Σημειώνεται ότι στο πόλεμο των Έξι Ημερών η ισραηλινή Αεροπορία επιτέθηκε στα αιγυπτιακά αεροδρόμια ακριβώς στις 07.45, ένα τέταρτο πριν βρεθούν στις θεσεις τους οι επιτελείς των Αιγυπτίων που έπιαναν δουλειά στις 08.00 και την ώρα της επίθεσης ήταν κολλημένοι στο απίστευτο μποτιλιάρισμα του Καίρου!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP