Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Erdogan: Με το ΡΚΚ δεν συνομιλούμε, η ΜΙΤ όμως...μπορεί


Η τουρκική κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει το εκτός νόμου κουρδικό εργατικό κόμμα (PKK) ως ενδεχόμενο συνομιλητή ή φορέα συνεργασίας σε κάποια πολιτική διαπραγμάτευση. Τα παραπάνω δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdogan σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε το βράδυ της Δευτέρας.

«Εμείς ως κυβέρνηση δεν πρόκειται ποτέ να κάτσουμε και να διαπραγματευθούμε με μια τρομοκρατική οργάνωση ή με αντιπροσώπους της. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ποτέ», δήλωσε πιο συγκεκριμένα ο Τούρκος πρωθυπουργός. Πρόσθεσε όμως πως «εάν κάποιες επαφές γίνουν απαραίτητες, το κράτος θα τις πραγματοποιήσει, αλλά τα δύο αυτά δεν πρέπει να συγχέονται μεταξύ τους». Ο Erdogan διευκρινίζοντας τα περί επαφών είπε: «Το κράτος, για παράδειγμα έχει μια υπηρεσία πληροφοριών.

Για να επιλυθούν συγκεκριμένα ζητήματα πραγματοποιούνται επαφές, αλλά η κυβέρνηση δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσει το ΡΚΚ ως συνομιλητή και να κάτσει στο τραπέζι και να συζητήσει μαζί τους». Οι δηλώσεις έρχονται ως απάντηση στην προσωρινή εκεχειρία που κήρυξε το ΡΚΚ με αφορμή τις επαφές του πρώην ηγέτη του κουρδικού κόμματος Abdullah Ocalan, με τουρκικές υπηρεσίες.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP