Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Γ. Καρατζαφέρης: Σύσκεψη ελληνικών και κυπριακών κομμάτων


Την πραγματοποίηση σύσκεψης όλων των ελληνικών και των κυπριακών κομμάτων στη Λευκωσία, για από κοινού χάραξη πολιτικής προς αντιμετώπιση των τουρκικών μεθοδεύσεων για την Κύπρο πρότεινε ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο.
Σε δηλώσεις του ύστερα από συνάντηση με τον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κινήματος ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου στην Πάφο, ο πρόεδρος του Λαός, ανέφερε ότι το κυπριακό βρίσκεται ίσως στην πιο δύσκολη φάση μετά το 1974.

«Συμφωνώ με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ ότι σήμερα είναι ίσως η πιο δύσκολη στιγμή για το Κυπριακό από το 1974. Η απόφαση της Χάγης για το Κόσοβο αποτελεί ήδη όπλο στη φαρέτρα του κ. Ερντογάν γι’ αυτό τον είδαμε να σκληραίνει και τη στάση του», είπε ο κ. Καρατζαφέρης. Πρόσθεσε ότι χρειάζεται μια νέα στρατηγική από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία να έχει τη στήριξη όλων των κομμάτων Ελλάδος και Κύπρου.
Ο κ. Ομήρου, από την πλευρά του, είπε ότι είναι έτοιμος να συζητήσει την πρόταση του προέδρου του ΛΑΟΣ για συνάντηση των πολιτικών κομμάτων Κύπρου και Ελλάδας για μια από κοινού διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής στο Κυπριακό. Πρόσθεσε ότι αυτή η ώρα είναι ώρα ανάληψης ευθυνών από όλους και η θέση της ΕΔΕΚ για αναδιαμόρφωση της στρατηγικής καθίσταται μια επείγουσα και επιτακτική αναγκαιότητα.
Ο κ. Ομήρου είπε ότι είχε με τον Ελληνα πολιτικό μια πολύ χρήσιμη συνάντηση, λέγοντας ότι παρόλο που η Κύπρος είναι ένα κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος, η συντριπτική πλειοψηφία του κυπριακού λαού ανήκει στο ευρύτερο έθνος των Ελλήνων και «συνεπώς η συστράτευση όλων των ζωντανών δυνάμεων του έθνους σε Κύπρο, σε Ελλάδα, σε απόδημο Ελληνισμό είναι προϋπόθεση εκ των ων ουκ άνευ για να αντιμετωπίσουμε τις κρίσιμες εξελίξεις σε ό,τι αφορά την πορεία του Κυπριακού».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP