Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

ΕΡΙΔΕΣ


Σύμφωνα με την είδηση της εφημερίδας ¨Φωνή της Ροδόπης¨ ο Χατζηοσμάν φέρεται πως θα κινηθεί στην κατεύθυνση της απόφασης που πήρε το κόμμα του και θα στηρίξει τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ.

Η ανακοίνωση αυτή του Χατζηοσμάν τη στιγμή που η Μουσουλμανική Μειονότητα της Θράκης κάνει προσπάθειες για να συμμετάσχει με ανεξάρτητη λίστα στις εκλογές για τον δήμο Κομοτηνής, έπεσε σαν βόμβα. Η συμπεριφορά αυτή του Χατζηοσμάν, εξελήφθη από τους μειονοτικούς ως παράλογη και προκάλεσε μεγάλη έκπληξη. Διότι δεν είναι κατανοητό ο Χατζηοσμάν που για χρόνια αγωνίστηκε για τα μειονοτικά δικαιώματα μέσα από το κόμμα DEB, σήμερα να παρατάει αυτό το κόμμα και να στηρίζει το ΠΑΣΟΚ.

Πραγματικά είναι ακατανόητο τη στιγμή που η μειονότητα κάνει τους υπολογισμούς της για ανεξάρτητη λίστα, ο Χατζηοσμάν να λέει ανοιχτά ¨ΕΙΜΑΙ ΠΑΣΟΚΤΣΗΣ¨. Μπορεί να βγήκε στην πολιτική και να έγινε βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν πρέπει να κινείται σύμφωνα με τις αποφάσεις της Μειονότητας της Δυτικής Θράκης ; Εάν δεν μπορεί να βγει και να το πει αυτό, τότε τέλειωσε η ιστορία.
Τότε ο Χατζηοσμάν δεν είναι βουλευτής της μειονότητας αλλά αποκλειστικά και μόνο ένας βουλευτής που υπερασπίζεται πανελλαδικά τα συμφέροντα του ΠΑΣΟΚ. Και τους ψήφους της μειονότητας δεν τους μαζεύει για την μειονότητα αλλά για το ΠΑΣΟΚ. Ο καθένας πλέον πρέπει να δει αυτήν τη ξεκάθαρη πραγματικότητα.
Οι Μουσουλμάνοι της Θράκης μετά από όλα τα παραπάνω γραφέντα θα τον πιστέψουν μόνο αν βγει και πει : Εγώ στηρίζω στον Δήμο Κομοτηνής την ¨Ανεξάρτητη Λίστα¨ που εκπροσωπεί την μειονότητα¨. Ας περιμένουμε να δούμε.
Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΧΜΕΤ ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ¨ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ¨ :
¨Σαν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στρατεύομαι απόλυτα και υποστηρίζω τις επιλογές του κόμματος. Χαιρετίζω την επιλογή του Γιώργου Πετρίδη για το Δήμο Κομοτηνής και τον στηρίζω ανεπιφύλακτα.
Το ίδιο πρέπει να κάνουν όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες για μια νέα διοίκηση στο Δήμο μας. Η νίκη θα προκύψει με την συμπόρευση όλων των δημοκρατικών πολιτών για τη δημιουργία ενός μαζικού κινήματος μεταξύ των πολιτών¨.
ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ;
Από τώρα και πέρα βέβαια με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα τηρήσουν και οι άλλοι αγωνιστές της μειονότητας όπως Ο Μεχμέτ Δεβετζίογλου, η Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ο Γκαλίπ Γκαλίπ, ο Αλή Μέρτογλου, ο Ριντβάν Μολλά Ισά, η Σεβγκί Σαλίμ και ο Σινασί.
Αν κι αυτοί πούνε ¨ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΣΟΚ¨ αλίμονο στα χάλια της μειονότητας. Τότε να μην πει κανείς ότι ¨εγώ αγωνίζομαι για τα δικαιώματα της μειονότητας¨. Πλέον οι Μουσουλμάνοι της Θράκης ας δούνε και ας ξέρουν την αλήθεια.
Δεν αποτελεί ντροπή ότι αυτά τα άτομα αντί να κατέβουν με την ανεξάρτητη λίστα της μειονότητας, αυτήν μας την ισχύ την χαρίζουν στο ΠΑΣΟΚ ή στην ΝΔ ; Να μην προσπαθήσει κανείς να ξεγελάσει τον κόσμο, διότι πλέον τα ξέρει όλα.
Εσείς οι παραπάνω, κύριοι και κυρίες θα μπορούσατε να πείτε το ¨Εμείς θα κινηθούμε στην κατεύθυνση των αποφάσεων της Μειονότητας της Δυτικής Θράκης¨ ;
Ας περιμένουμε να δούμε. Σε αντίθετη περίπτωση η μάσκα σας θα έχει πέσει στα μάτια της μειονότητας. Οι άνθρωποι στα χωριά, στα σπίτια και στα καφενεία από την έλλειψη χρημάτων αιμορραγούνε, και εσείς ακόμα δεν ξέρετε τα βάσανα τους.
Πείτε το, ανακοινώστε το, την μειονότητα στηρίζετε ή το ΠΑΣΟΚ ; Αυτός ο κόσμος περιμένει απάντηση από εσάς, ώστε να αποφασίσει που και σε ποιόν θα δώσει την ψήφο του.
ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΛΙΣΤΑ, ΚΑΝΤΕ ΠΑΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΟΠΟΙΟΝ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μα είναι τόσο δύσκολο αυτό ; Στην Κομοτηνή έχει πάνω από 11 χιλιάδες τουρκικές ψήφους. Αυτούς τους ψήφους οι επικεφαλείς μας, αυτοί που παίρνουν μισθό από την πλάτη μας, αυτοί που έκαναν την πολιτική επάγγελμα και πηγή εσόδων, ετοιμάζονται χωρίς αντίσταση και παζάρια να τους δώσουνε πάλι στα κόμματα, ότι και να γράψω για αυτά τα άτομα λίγο θα είναι, διότι αυτά που γράφω είναι αληθή και πικρά. Όμως αν το ΠΑΣΟΚ θυμώσειειειειειειει ;;;;;;;;;
Φίλοι θα πείτε πως πάλι στοχεύω τον Χατζηοσμάν και γράφω. Για δείτε όμως την δήλωση που έκανε στην ελληνική εφημερίδα, δικό μου είναι το λάθος ;
Η Μειονότητα της Δυτικής Θράκης αποφασίζει για ¨Ανεξάρτητη Λίστα Δήμου Κομοτηνής¨ και ο Αχμέτ Χατζηοσμάν λέει ¨καλώ τους πάντες να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ¨. Έλα τώρα και μη τρελαίνεσαι.
……………………………
Μόλις τις προάλλες από το γραφείο του Χατζηοσμάν είχε βγει ¨φερμάνι για τον μουφτή¨ αλλά κανένας δεν μίλησε. Βγήκε ο Χατζηοσμάν και είπε : ¨Δεν το ήξερα. Το άτομο αυτό που δούλευε στο γραφείο λόγω αυτού του εγγράφου , το σταμάτησα, τον απέλυσα. Έκοψα τις σχέσεις μου¨. Μα πάλι ψέματα θα πείτε ;
Ο Χατζηοσμάν και ο Μεχμέτ Μπεράτ ήταν δίπλα δίπλα σε μια κηδεία. Τι είδους διώξιμο ήταν αυτό δεν κατάλαβα.
Εσείς αν το καταλάβατε εξηγήστε το και σε μένα. Τέλος ο Μεχμέτ Μπεράτ άρχισε να δουλεύει στην νομαρχία στο παλιό γραφείο του Χατζηοσμάν. Έτσι λένε τα νέα που φτάνουν στα αυτιά μας. Αν είναι έτσι ή όχι, θα το δούμε μαζί τον επόμενο καιρό.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP