Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Συνεχίζονται οι επιθέσεις Κούρδων ανταρτών


Πέντε Τούρκοι αστυνομικοί και τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν την Παρασκευή το βράδυ σε επίθεση που εξαπέλυσαν κούρδοι αντάρτες εναντίον αστυνομικού σταθμού στην πόλη Περβαρί της επαρχίας Σιίρτ, στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Η επίθεση σημειώθηκε μετά τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στη πόλη, την οποία εκμεταλεύτηκαν οι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) για να πλησιάσουν στο κτίριο και να εξαπολύσουν επίθεση με ρουκέτες και πυροβόλα όπλα. Η ανταλλαγή πυρών διήρκησε περίπου μια ώρα και σύμφωνα με τουρκικές πηγές,τραυματίστηκαν 5 στρατιώτες ένας εκ των οποίων σοβαρά. Παράλληλα σε πληθώρα επιθέσεων προέβησαν αντάρτες του ΡΚΚ τις τελευταίες ώρες σύμφωνα με Κουρδικές πηγές.

8 νεκρούς τούρκους στρατιώτες άφησε η επίθεση ανταρτών σε στρατιωτικό βάν στην πόλη Ελαζίγ. Μετά το επεισόδιο ο αυτοκινητόδρομος Karakoçan Okçiyan παρέμεινε κλειστός για δύο ώρες. Σύμφωνα με κουρδικές πηγές η επίθεση έγινε στην μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας του Ντερσίμ. Σε διαφορετικό περιστατικό στην Γιουκσέκοβα της επαρχίας Χακαρι, τον θάνατο βρήκε λοχίας της τουρκικής στρατοχωροφυλακής (Yasin Ak), μετά απο επίθεση ανταρτών.

Δύο νεκροί στρατιώτες και άγνωστος αριθμός τραυματιών ήταν ο απολογισμός της έκρηξης μηχανισμού που τοποθέτησαν Κούρδοι αντάρτες στον αστυνομικό σταθμό του Gurpinar (Van.)

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP