Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Η Τουρκία αναβαθμίζει το μνημόσυνο Σαδίκ Αχμέτ και στέλνει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης!


Ο εκλιπών ήθελε να γίνει ο Ντεντάς της Θράκης. Σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα στην διασταύρωση Σώστη.

Ο δεύτερος τη τάξει μετά τον Ερντογάν, ο Μπουλέντ Αρίντς έρχεται Κομοτηνή με υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία Τούρκων, συναντιέται με φορείς της μειονότητας, παρακολουθεί μεβλήτ στο τέμενος και αθλητικούς αγώνες στην μνήμη του εκλιπόντος

Τα ηνία της διοργάνωσης της φετινής τελετής για τα 15 χρόνια από τον θάνατό του, έχουν από κοινού το DEB και η άτυπη συμβουλευτή επιτροπή ενώ γίνεται μεγάλη κινητοποίηση για να υπάρξουν χιλιάδες πιστών στον τάφο-μαυσωλείο

Το νεκραναστημένο κόμμα του Αχμέτ Σαδίκ έχει τα ηνία στο φετινό μνημόσυνο για τα 15 χρόνια από τον θάνατό του, στο οποίο μάλιστα εξασφάλισε ιδιαίτερα υψηλή εκπροσώπηση από πλευράς Τουρκίας. Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, ο δεύτερος τη τάξει μετά τον πρωθυπουργό Ταγήπ Ερντογάν θα βρεθεί στην Κομοτηνή το επόμενο Σάββατο 24 Ιουλίου προκειμένου να παραστεί στο μνημόσυνο, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται τουρκόφωνα έντυπα της Θράκης. Το DEB το κόμμα του μακαρίτη γιατρού Αχμέτ Σαδίκ που θέλησε να γίνει «ο Ντενκτάς της Θράκης», που ανέπτυξε μια ηγετική φυσιογνωμία επιλέγοντας τον δρόμο της σύγκρουσης για να εμπεδώσει το αίσθημα του τουρκισμού στους μουσουλμάνους της περιοχής, τιμάται κατά κόρον ως εθνικός ήρωας στην Τουρκία, ενώ η οικογένειά του απολαμβάνει προνομίων. Το νήμα της ζωής του κόπηκε όταν τραυματίστηκε θανάσιμα σε τροχαίο ατύχημα όταν με ένα μικρό Ι.Χ. σουμπαρού της συζύγου του κι όχι με την βουλευτική του Μερσεντέζ πήγαινε σε σουνέτ. Η σφοδρή σύγκρουση έγινε με γεωργικό ελκυστήρα στην διασταύρωση του Σώστη.

Το μνημόσυνο ως διαδικασία τα τελευταία χρόνια είχε υποβαθμιστεί η προσέλευση μειονοτικών πιστών ήταν πολύ περιορισμένη σε σύγκριση με άλλες χρονιές ενώ φέτος υπάρχει και μεγαλύτερη προβολή και υψηλότερη εκπροσώπηση από την Τουρκία. Για άγνωστους λόγους επιχειρείται να ξαναδυναμώσει και το κόμμα αυτό μέσα από όσα πρεσβεύει. Τιτλοφορείται ως κόμμα Φιλίας Ισότητας και Ειρήνης (DEB), μετά από μακρύ χρονικό διάστημα θέλει ξανά να πάρει την θέση του στην πολιτική ζωή της Ελλάδας και θα επιδιώξει να κάνει το πρώτο του βήμα με ένα εντυπωσιακό μνημόσυνο.

ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ ΤΟ DEB ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΚΡΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΧΕΙΜΕΡΙΑΣ ΝΑΡΚΗΣ

Η συμμετοχή 150 και πλέον συνέδρων νέων στην πλειοψηφία τους στις πρόσφατες εκλογές του κόμματος, χαρακτηρίστηκε ως ιδιαίτερα ικανοποιητικό γεγονός και ειπώθηκε ότι το DEB μετά από μια «μακρά χειμερία νάρκη», σηκώθηκε από το «κρεβάτι της αρρώστιας στην πιο ενεργό δράση». Στις δηλώσεις του ο τέως πρόεδρος του κόμματος Μουσταφά Μποσνάκ τόνισε πως είναι ανάγκη οι νέοι να στηρίξουν αυτό το ιστορικό και σημαντικό κόμμα, όπως είπε παραδίδοντας την προεδρία στον Μουσταφά Αλή Τσαβούς.

Με ανακοίνωσή της η γνωστή συμβουλευτή επιτροπή της μειονότητας που αναπτύσσει μια περίεργη κινητικότητα με τα μέλη φάντασμα, θέλει να έχει το προβάδισμα στα οργανωτικά του μνημοσύνου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Σύμφωνα με το πρόγραμμα το προσεχές Σάββατο 24 Ιουλίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι οι υψηλόβαθμοι προσκεκλημένοι από την Τουρκία θα έχουν συναντήσεις με φορείς της μειονότητας. Στις 5 το απόγευμα στον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ πίσω από το χώρο της εβδομαδιαίας λαϊκής αγοράς θα γίνει η θρησκευτική τελετή, ενώ στις 7 το απόγευμα στο Εσκί τζαμί της Κομοτηνής θα πραγματοποιηθεί μεβλήτ. Στις 8.30 το απόγευμα η άτυπη συμβουλευτική επιτροπή της μειονότητας θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν των Τούρκων επισκεπτών και στις 10.30 το βράδυ θα δοθεί ο τελικός αγώνας ποδοσφαίρου που γίνεται κάθε χρόνο στη μνήμη του Αχμέτ Σαδίκ και θα ακολουθήσει τελετή απονομής επάθλων Στις εκδηλώσεις παρίσταται όλη η οικογένεια η σύζυγος Ισίκ, ο γιος Λεβέντ , η κόρη Φουντά και τας νέα μέλη σύζυγοι, γαμπροί, συγγενείς κλπ.

Μελαχροινή Μαρτίδου

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP