Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Γιγαντιαίο κατασκευαστικό έργο στο Ιράκ ανέλαβαν 14 τουρκικές εταιρείες


Ενδυναμώνοντας περεταίρω τις σχέσεις με το Ιράκ τουρκικές εταιρείες πρόκειται να αναλάβουν την κατασκευή 500.000 σπιτιών στο Ιράκ. Αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι η οικονομική ανάπτυξη της τουρκικής οικονομίας προέρχεται κατά βάση από τις εξαγωγές και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της χώρας οι Τούρκοι επιχειρηματίες κατάφεραν να πείσουν την ιρακινή κυβέρνηση ότι θα μπορούσαν να φέρουν σε πέρας ένα έργο σαν και αυτό.

Λειτουργώντας ομαδικά 14 τουρκικές κατασκευαστικές εταιρείες συγκρότησαν ένα κατασκευαστικό consortium το οποίο αναλαμβάνει την διεκπεραίωση ενός γιγαντιαίου έργου συνολικής αξίας 27 δις δολαρίων. Σε αυτό το κατασκευαστικό έργο θα εργαστούν 500.000 Τούρκοι και 500.000 Ιρακινοί εργάτες. Επιπρόσθετα τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν κατά την κατασκευή των οικιών θα προέρθουν από την Τουρκία αυξάνοντας την απασχόληση στη γειτονική χώρα.

Η νέα νέο-οθωμανική εξωτερική πολιτική της Τουρκίας δεν περιορίζεται μόνο στην επίδειξη της στρατιωτικής ισχύς της χώρας, αλλά κυρίως χρησιμοποιεί τις οικονομικές και πολιτικές δυνατοτήτες της χώρας αξιοποιώντας την αποφασιστικότητα των επιχειρηματιών της να διεισδύσουν στις γειτονικές χώρες σε συνεργασία και με τη συμβολή της τουρκικής κυβέρνησης.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP