Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Κι άλλη τελεσίδικη απόφαση σε βάρος της Ξανθιώτικης «Μιλλέτ»


Δεν προλάβαμε να γράψουμε για την πρόσφατη καταδίκη της γνωστής εφημερίδας «Μιλλέτ» της Ξάνθης που άρχισε πλέον να λογοδοτεί για όσα ψευδή κι αναληθή καταχωρεί αφού άρχισαν οι αντιδράσεις των θιγομένων που στρέφονται με αγωγές και μηνύσεις εναντίον της και πληροφορούμαστε ότι εκδόθηκε και η νέα απόφαση του Εφετείου Θράκης τελεσίδικη επίσης.

Είναι η υπ΄αριθμόν 624/2009 που της επιδικάζει να καταβάλλει 30.000 ευρώ υπέρ των εναγόντων Κόντε Ταχήρ του Μεμέτ, κατοίκου Ξάνθης και Σεμπαϊδήν Καραχότζα του Γιουσούφ, κατοίκου Προσηλίου του Δήμου Μύκης. Υπόλογοι είναι η ομόρυθμη εταιρία με την επωνυμία "Μπουντούρ Μπιλάλ και Ομέρ Τζεγκίζ ΟΕ" με τον διακριτικό τίτλο ΜΙLLET MEDIA που εδρεύει στην Ξάνθη και ο υπεύθυνος Ομέρ Τζενγκίζ του Σαλή, κατοίκου Ξάνθης. Το δικαστήριο επιβάλλει σε βάρος των εναγόντων τα δικαστικά έξοδα του εναγομένου αυτού και των δύο βαθμών δικαιοδοσίας τα οποία ορίζει σε 1800 ευρώ και αναγνωρίζει ότι οι εναγόμενοι υποχρεούνται να καταβάλλουν, εις ολόκληρον ο καθένας, σε κάθε ενάγοντα το ποσό των 30.000 ευρώ με το νόμιμο τόκο από την επίδοση της αγωγής έως την εξόφληση. Επιβάλλει σε βάρος των εναγομένων μέρος των δικαστικών εξόδων των εναγόντων και των δύο βαθμών δικαιοδοσίας, τα οποία ορίζει σε 3600 ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συγκεκριμένοι εκδότες δεν έχουν απολύτως τίποτα στην κατοχή τους για να διεκδικηθεί από τους θιγομένους ως αποζημίωση κι έτσι δεν ιδρώνει το αυτί τους όπως αναφέραν σε φιλικό περιβάλλον. Είναι η δεύτερη καταδίκη μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα που προκύπτει μετά από άμεση αντίδραση ομοθρήσκων τους που θορυβημένοι από την δημοσιογραφική πέννα τους και τα όσα ανυπόστατα τους καταμαρτυρούν ζητήσαν την προστασία της ελληνικής δικαιοσύνης.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP