Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Βάπτισμα του πυρός με τουρκική πρόκληση.


ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ του πυρός στο Αιγαίο με παρενόχληση από την τουρκική αεράμυνα ενώ πετούσε κοντά στο Φαρμακονήσι, πήρε χθες το πρώτο από τα έξι ελικόπτερα «Ντοφέν» του Λιμενικού Σώματος που άρχισε τις περιπολίες για λαθρομετανάστες ύστερα από πολυετή παραμονή στο… ράφι.

Τα ελικόπτερα αυτά αγοράστηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και έπειτα από μικρή χρήση έμειναν ουσιαστικά ανεκμετάλλευτα λόγω μη εφοδιασμού τους με ανταλλακτικά και αδράνειας στην εκπαίδευση πιλότων και τεχνικών του Λιμενικού για την αξιοποίησή τους.

Το πρώτο από αυτά τα ελικόπτερα- με πλήρωμα και προσωπικό συντήρησης αμειγώς από το Λιμενικό- μεταστάθμευσε προχθές στην Κω και εντάχθηκε στην επιχείρηση «Ποσειδών» που εκτελείται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Επιτήρησης Συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRΟΝΤΕΧ) για τον έλεγχο των λαθρομεταναστών. Παράλληλα, ετοιμάζονται σταδιακά και τα υπόλοιπα.

Μεταξύ Κω και Σάμου.

Η χθεσινή περιπολία έγινε μεταξύ Κω και Σάμου. Το ελικόπτερο ενώ βρισκόταν εντός του ελληνικού εναέριου χώρου (βορειοδυτικά του Φαρμακονησίου) και σε ύψος περίπου 1.100 μέτρων, κλήθηκε τρεις φορές από τουρκικό ραντάρ μέσω ασυρμάτου να εγκαταλείψει αμέσως την περιοχή επειδή δήθεν ήταν εντός του τουρκικού εναέριου χώρου. Το ελικόπτερο ολοκλήρωσε κανονικά την αποστολή του.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγ. Βενιζέλος, αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας, είπε ότι το υπουργείο παρακολουθεί όπως πρέπει και ανακοινώνει όσα συμβαίνουν με στρατηγική ψυχραιμία αλλά χωρίς επανάπαυση και διολισθήσεις.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP