Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Έντονα αντέδρασε η Άγκυρα στο ψήφισμα της κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων


Έντονα αντέδρασε η Άγκυρα στο ψήφισμα της κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων περί άρσης του καθεστώτος εγγυήσεων και παρεμβατικών δικαιωμάτων στην Κύπρο αν και δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση.

''Εάν οι πληροφορίες που φθάνουν από την Κύπρο είναι σωστές σχετικά με το ψήφισμα, η διαδικασία των διαπραγματεύσεων θα δεχτεί ένα ισχυρό πλήγμα και οι Ελληνοκύπριοι θα ευθύνονται για αυτό.


Εάν ο κ. Χριστόφιας είναι ηγέτης, θα πρέπει να αποδείξει τις ηγετικές του ικανότητες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Μπουράκ Οζούγκεργκιν, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.

Διπλωματικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν ότι οι λεπτομέρειες του ψηφίσματος δεν έχουν φτάσει ακόμη στην Άγκυρα αλλά στην τουρκική πλευρά επικρατεί η εντύπωση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ελλάδα υποστηρίζουν το ψήφισμα.

''Εάν ορισμένοι κύκλοι προσπαθούν να δοκιμάσουν την Τουρκία μέσα από μια τέτοια στάση διαπράττουν λάθος,'' δήλωσε στην εφημερίδα μη κατονομαζόμενη διπλωματική πηγή.

iKypros

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/02/blog-post_8304.html#ixzz0g76M4Sgn

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP