Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Για "νέους ορίζοντες στις ελληνοτουρκικές σχέσεις" μιλά ο Νταβούτογλου


Για "νέους ορίζοντες στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας" μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ύστερα από συνάντηση του με τον Έλληνα αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα στο περιθώριο Διεθνούς Συνεδρίου για το Αφγανιστάν, πού διοργανώθηκε στο Λονδίνο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολή.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ύστερα από τη συνάντηση του με τον κ. Δρούτσα, ο κ. Νταβούτογλου είπε: "Συζητήσαμε το περιεχόμενο των επιστολών που αντάλλαξαν ο Έλληνας και ο Τούρκος πρωθυπουργός".


Υπογραμμίζοντας την πρόσκληση που απηύθυνε στον κ. Δρούτσα να επισκεφθεί την Τουρκία, ο κ. Νταβούτογλου δεν παρέλειψε να αναφέρει τα σχέδια του πρωθυπουργού της Τουρκίας να επισκεφθεί την Ελλάδα.

"Υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις" είπε ο κ. Νταβούτογλου, προσθέτοντας ότι οι δύο χώρες μπορούν επίσης να συνεργαστούν και σε άλλα περιφερειακά ζητήματα όπως τα Βαλκάνια, η Μεσόγειος και η Μέση Ανατολή.

"Με την Τουρκία μοιραζόμαστε πολύτιμες εμπειρίες από το πρόσφατο παρελθόν και αναφέρομαι στη συνεργασία που είχαμε στη χρονική περίοδο 1999-2004", είπε κ. Δρούτσας.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP