Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Ξαφνικά ο Τ.Ερντογάν, θέλει να δει Κ.Παπούλια - Συνάντηση τους στο Αμπού Ντάμπι


Ξαφνικό μήνυμα για συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της διεθνούς διάσκεψης για το Ενεργειακό στο Αμπού Ντάμπι.

Μετά από διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση - η οποία δεν γνώριζε την πρόθεση του Τούρκου πρωθυπουργού - ο Κ. Παπούλιας αποδέχθηκε την πρόταση Ερντογάν και σύμφωνα με εκτιμήσεις διπλωματικών πηγών θα είναι που θα περιλαμβάνει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, τις ευρωτουρκικές σχέσεις και περιφερειακά προβλήματα και θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Δευτέρας.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ήδη καλά προετοιμασμένος, ενώ χρήσιμη από κάθε άποψη θα είναι και η συνάντηση που θα έχει αύριο το βράδυ με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει απαντήσει καν στην επιστολή Τ. Ερντογάν για διαπραγμάτευση εφόλης της ύλης των ελληνοτουρκικών "προβλημάτων"-διάβαζε των τουρκικών απαιτήσεων αν και έχουν περάσει 2,5 μήνες από την επιστολή του Τούρκου πρωθυπουργού.

Τμήμα ειδησεων defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP