Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Συναντήσεις Παπανδρέου-Χριστόφια και Παπούλια και Ερντογάν


Ο Πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου πρόκειται να επισκεφθεί την Λευκωσία με σκοπό να παραβρεθεί στο εθνικό συμβούλιο κομμάτων το οποίο θα εξετάσει τις συνεχιζόμενες εντατικές συνομιλίες Χριστόφια – Ταλάτ. Η ανακοίνωση έγινε μετά την συνάντηση Παπανδρέου- Χριστόφια.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι οι προτάσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς είναι αρνητικές και απέχουν από το επιθυμητό από την ελληνική πλευρά ομοσπονδιακό διζωνικό καθεστώς. Μετά την συνάντηση, ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε την σύσταση επιτροπής νομικών για την διασαφήνιση των σημαντικότερων πτυχών του Κυπριακού.

Ο Ελληνας Πρωθυπουργός επίσης ανακοίνωσε την επικείμενη αποστολή απαντητικής επιστολής στον Τούρκο ομόλογο του με την οποία θα τον καλεί για επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, χωρίς όμως διευκρίνηση για πιθανή ημερομηνία.

Την ίδια πληροφορία περί επίσημης πρόσκλησης ανακοίνωσε και ο Πρόεδρος της χώρας Κάρολος Παπούλιας στην πρώτη συνάντηση του με το Τούρκο πρωθυπουργό στο περιθώριο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Μελλοντικής Ενέργειας στο Αμπου Ντάμπι.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP