Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ


«Χωρίς να έχουν για βάση οποιοδήποτε έγγραφο», όπως δήλωσε απόψε Δευτέρα ο πρόεδρος Χριστόφιας, συζήτησαν με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και αντάλλαξαν «ελεύθερα απόψεις» για το κεφάλαιο «διακυβέρνηση-κατανομή εξουσιών».
Ωστόσο, ο πρόεδρος Χριστόφιας απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις, αν ζήτησε να αποσυρθούν οι προτάσεις Ταλάτ, τις οποίες η Λευκωσία κρίνει ως απαράδεκτες, και αν θα αποστείλει επιστολές στο γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και σε ευρωπαίους ηγέτες.

Σε δηλώσεις κατά την επιστροφή του στο προεδρικό μέγαρο, μετά την πρώτη μέρα των εντατικών διαπραγματεύσεων, ο κ. Χριστόφιας κατέστησε σαφές ότι ούτε ο ίδιος, ούτε και ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ προτίθενται να αποχωρήσουν από τις συνομιλίες και εξέφρασε την ελπίδα ότι στο τέλος θα υπάρξουν περισσότερες συγκλίσεις, που είναι και ο κοινός στόχος.
Ανέφερε ακόμη ότι το κλίμα ήταν καλό και ότι με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ έχουν επιφυλαχθεί ότι τίποτε δεν πρόκειται να συμφωνηθεί, εάν δεν συμφωνηθούν όλα. Έγινε, είπε, μια συζήτηση, η οποία δείχνει ότι θα τη συνεχίσουμε.
Πρόσθεσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θα καταθέσει τις δικές της απόψεις γραπτώς, τις οποίες σήμερα ανέλυσε προφορικώς.
Ο πρόεδρος Χριστόφιας έψεξε το γεγονός ότι το έγγραφο Ταλάτ δημοσιοποιήθηκε τόσο από την τουρκοκυπριακή όσο και από ορισμένους, όπως είπε, στην ελληνοκυπριακή πλευρά.
Η πρώτη μέρα των εντατικών διαπραγματεύσεων άρχισε στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις επτά το βράδυ. Αύριο Τρίτη θα γίνει νέα συνάντηση.
Από πλευράς Ηνωμένων Εθνών δεν έγινε καμία ανακοίνωση για τις σημερινές συζητήσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP