Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Σύλληψη Τούρκου ανώτατου αξιωματικού για συμμετοχή στην ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ


Παρά τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε από το στρατιωτικό κατεστημένο να διασωθεί, ο πρόσφατα προαχθείς Αρχιπλοίαρχος Dursun Çiçek συνελήφθη και οδηγήθηκε στον ανακριτή με την κατηγορία συμμετοχής του στην υπόθεση ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ. Ο Τούρκος ανώτατος αξιωματικός που είχε κληθεί να καταθέσει στις 10 Νοεμβρίου δεν παρουσιάστηκε στον ανακριτή, ισχυριζόμενος ότι δεν εμπίπτει στον πολιτικό ποινικό κώδικα.
Η έρευνα σε βάρος του είχε γίνει γνωστή, όταν εμφανίστηκε το πρωτότυπο έγγραφο "Σχέδιο Δράσης για την Καταπολέμηση της Οπισθοδρομικότητας" με την υπογραφή του.

Το πραξικοπηματικό "Σχέδιο Δράσης" αφορά τη διάλυση του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ και του κινήματος του Fethullah Gülen, με σειρά βομβιστικών ενεργειών και δολοφονιών που θα προκαλούσαν την επέμβαση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Μετά την ταυτοποίηση των υπογραφών στα επίμαχα έγγραφα συνεχίζεται η δικαστική έρευνα για πιθανές σχέσεις με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.
Παράλληλα, μορφή σκανδάλου με σοβαρές πολιτικές διαστάσεις παίρνει η υπόθεση της παρακολούθησης των τηλεφώνων του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, πράγμα που τεκμηριώθηκε χθες με βάση τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τηλεπικοινωνιών.
Σε μία άλλη εξέλιξη, συνεχίζεται η δικαστική διερεύνηση με επιτόπου αναπαράσταση των συνθηκών θανάτου των τεσσάρων οπλιτών στη περιοχή Ελαζίγκ, παρουσία του κατηγορούμενου μόνιμου λοχία Şakir Akçan. Υπενθυμίζεται ότι ο τελευταίος έδωσε στις 17 Αυγούστου απασφαλισμένη χειροβομβίδα στον οπλίτη İbrahim Öztürk, που είχε υποπέσει προηγουμένως σε πειθαρχικό παράπτωμα. Τακτική δικάσιμος ορίστηκε για τις 20 Νοεμβρίου.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP