Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Η πτώση του τουρκικού UAV αποκαλύπτει ύπαρξη σχετικού προγράμματος ανάπτυξης


Η πτώση τουρκικού Μη Επανδρωμένου Εναέριου Οχήματος (UAV) στις 30 Σεπτεμβρίου στη Σινώπη είναι απόρροια των εντατικών δοκιμών που πραγματοποιούνται στο τομέα στη γειτονική χώρα, αποκαλύπτοντας ακόμη ένα εγχώριο πρόγραμμα ανάπτυξης. Το UAV που κατέπεσε έχει μήκος 6,5 μέτρα και είναι ένα εκ των πολλών εκδόσεων της γνωστής στο όνομα κατηγορἰας Çaldıran.

Η Τουρκία σχεδιάζει να επενδύσει το ποσό των $4 δις στον τομέα των UAV για τα επόμενα δέκα χρόνια. Ο ανταγωνισμὸς εὶναι μεγάλος και το ατού της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας φέρει το όνομα Çaldıran. Το UAV που κατέπεσε πιθανότατα είναι μία έκδοση της συγκεκριμένης οικογένειας. Το ύψος πλεύσης του αερομέσου ανέρχεται στα 20.000 πόδια και η πτητική διάρκεια είναι 8 ώρες περίπου.
Παράλληλα συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμοὺς οι δοκιμές αποδοχής των ισραηλινών συστημάτων Heron και προβλέπεται να ολοκληρωθούν αυτόν τον μήνα. Μέχρι τέλος του έτους όλα τα ισραηλινά συστήματα αναμένεται να έχουν παραδοθεί στις Τουρκικές Ένοπλες δυνάμεις. Υπενθυμίζεται ότι διεξάγονται διαπραγματεύσεις με την αμερικανική πλευρά για την προμήθεια τεσσάρων συστημάτων της κατηγορίας ΜQ-1A Predator και δύο της κατηγορίας RQ-9 Reaper.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP